Tornaveu
LA COORDINADORA I UNESCOCAT SIGNEN UN CONVENI PER PROMOCIONAR EL PATRIMONI IMMATERIAL

De fet, Anna Guasch, presidenta de la CCCC, ha explicat que tot i que la nominació dels castells per la Unesco –el 16 de novembre passat- havia estat una fita excepcional, la feina no havia acabat, ben al contrari: “Ara comença la segona part, que és treballar per divulgar què és
el patrimoni immaterial i quins són els valors dels castells”. Guasch, a més, ha assegurat que l’assessorament i coneixements aportats per Unescocat havien estat fonamentals per l’èxit de la candidatura.

Per la seva banda, Miquel Àngel Essomba, director d’Unescocat, s’ha mostrat igualment satisfet que la candidatura dels castells els havia permès “complir amb la nostra missió: fer present Catalunya i la seva cultura a la Unesco, i fer present la Unesco a Catalunya”. Essomba ha qualificat el patrimoni immaterial com “el patrimoni del segle XXI, del gest, de la paraula, el que portem totes les persones”.

Tots dos, a més, han coincidit en què el reconeixement dels castells a la Unesco no es devia tant a l’espectacularitat dels mateixos, sinó a d’altres valors dels castells com ara la solidaritat, el treball comú, la inclusió o l’amateurisme. “La Unesco té clar que la cultura ha de ser un motor viu de desenvolupament social, i està clar que els castells compleixen aquesta funció”, ha dit Essomba.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa