Tornaveu
IV Trobada d’Experts en Cant Coral de la Mediterrània

En aquesta ocasió es tractà d’«El cant coral i els joves» i «El cant coral i la comunicació». Per això, aquesta trobada ha estat interessant per a directors de cors en general, però especialment cors joves, cors universitaris o cors de centres educatius; per a professors de música de secundària o professors de cant coral de conservatoris i escoles de música, i per a responsables de comunicació o de butlletins i revistes d’entitats corals.
El principal objectiu va ser identificar els interlocutors dels diferents països de la Mediterrània i dibuixar un mapa sobre la situació del cant coral en aquests països. Per aquesta raó, cada edició ha estat dedicada a un tipus de cor diferent (cors infantils, cors de veus iguals, cors d’homes, cors mixtos, etc.) i a qüestions comunes (formació de directors, composició, edició i enregistrament, etc.).
El segon objectiu ha estat crear una plataforma de difusió de les activitats i iniciatives corals de tota la regió mediterrània. Finalment, però no per això menys important, la trobada ha estat el marc ideal per al naixement i l’impuls de nous projectes corals i, així mateix, de creació de treball en xarxa per a projectes d’abast internacional. Fruit d’aquesta línia de treball en són la Conferència sobre Música Religiosa de la Mediterrània que tindrà lloc a Grècia els propers 7, 8 i 9 d’octubre del 2011. La idea d’aquesta conferència va néixer en una edició passada d’aquestes trobades d’experts.
A més a més, s’aprofità la cita per a dur a terme reunions de treball i de coordinació de projectes internacionals com la Conferència de Grècia o la Mediterranean Voices Conference, que tindrà lloc a Catalunya el 2013.
Tothom fou benvingut a la Trobada i pogué assistir i escoltar les ponències i les intervencions dels altres participants, intervenint també en els debats. També es podien presentar propostes de ponència o comunicació sobre algun dels temes que es tracten.
Per tal de facilitar la participació dels catalans, totes les sessions van comptar amb traducció simultània anglès-català i català-anglès.
Més informació: Martí Ferrer i Bosch, president del Moviment Coral Català
[email protected]. Tel. 933 196 728
www.mcc.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa