Tornaveu
Inauguració del cicle Àgora al Parc de la Ciutadella per debatre el projecte de país

Fer d’altaveu de les inquietuds ciutadanes en un moment com l’actual, és l’objectiu del cicle de diàlegs ÀGORA que s’inaugura aquest dilluns 29 a les 18h a una carpa instal·lada al Parc de la Ciutadella, a tocar el passeig Lluís Companys, amb la participació de d’Itziar González (Parlament Ciutadà), Isona Passola (productora i directora de cine) i Antoni Codina (Taula del Tercer Sector), que explicaran les propostes de país dels seus àmbits. Serà moderat pel periodista Jordi Daroca.

Prèviament, el president de “EL PAÍS QUE VOLEM”, Salvador Alegret, i el seu director, Jordi Manyà, presentaran el projecte que va arrencar aquest maig passat com a experiència inèdita de procés participatiu entre la ciutadania. La vocació d’EPQV és impulsar i acompanyar un procés de diàleg social obert, transversal i no partidista per recollir les propostes i idees dels ciutadans alhora de construir col·lectivament un país millor. La web www.elpaisquevolem.cat, n’és el seu instrument principal.

40 dies de diàleg
L’ÀGORA vol convertir-se en seu de diàleg social i intercanvi de propostes sobre les qüestions que més preocupen a la ciutadania més enllà dels esdeveniments polítics actuals, amb debats temàtics organitzats i participats per entitats molt diverses. La primera setmana, del 29 al 5 d’octubre, les propostes giraran a l’entorn del tema “Política, democràcia i ciutadania”. Hi participaran ponents com Ernest Benach, Joan Subirats, Carles Ramió, Josep Mª Vallès, Xavier Guix, Josep Maria Reniu, Àngel Castiñeira, Ferran Requejo…etc. Hi col·laboren entitats com la Fede.cat (Organitzacions per a la Justícia Global), l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques), el CJB (Consell de la Joventut de Barcelona) o el Grup Impulsor del Parlament Ciutadà i el Procés Constituent; ambdues entitats col·laboraran de manera especial durant tot el cicle, aportant ponents i continguts per al diàleg en diversos àmbits. La web www.elpaisquevolem.cat recollirà les propostes que sorgeixin en totes les ponències de l’ÀGORA.

Els diàlegs se celebraran de dilluns a divendres a partir de 19h a 21h. Dissabte al matí (11:30h) serà el torn dels partits polítics que donaran resposta a les propostes recollides durant les ponències de la setmana. Diumenge al matí, la sessió serà lúdica amb actuacions, tallers i activitats de castellers, bastoners, corals i les entitats de cultura popular agrupades a l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català. Dilluns serà el torn dels joves, amb debats organitzats per aquest col·lectiu.

Per a més informació: [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa