Tornaveu
Fira Mediterrània, a fons amb la fusió musical

La 17a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 9 al 12 d’octubre, arriba carregada d’esdeveniments musicals de primer nivell. El tret de sortida el donarà un concert liderat per la Troba Kung-Fu i la participació de la banda valenciana Unió Musical d’Alaquàs. Es tracta de ‘Revetlla Mediterrània’, una proposta feta de música, festa i foc a la recerca de l’essència de la Mediterrània, que comptarà amb 33 músics en escena. Un dels principals atractius de la Festa serà el concert del music africà Toumani Diabaté, tota una llegenda viva, amb el seu fill Sidiki, però no es quedarà enrere el nou projecte del grup de pop català La Iaia, La Iaia XXL, en què els osonencs revisaran temes del seu darrer disc ‘On és la màgia?’, que comptarà amb una nova mirada gràcies a la participació de la Cobla Bisbal Jove. Aquesta barreja permetrà observar com els efectes de la suma del seu pop contemporani i el timbre tradicional de la cobla configuren una sonoritat absolutament moderna i atractiva. Es tracta d’un dels projectes més aplaudits de l’any i que porta les possibilitats de la cobla a una altra dimensió, gràcies als brillants arranjaments que signa Xavi Molina, el director de la formació.

També es podrà veure el nou espectacle de l’històric grup de folk El Pont d’Arcalís, màxim referent de la música folk de les comarques pirinenques, que presentarà a Manresa un nou espectacle, ‘La Seca, La Meca… I les Valls d’Andorra’. Aquest històric grup ha centrat la seva nova proposta en les tradicions andorranes i comptarà amb els textos creats expressament per l’escriptor andorrà Albert Villaró, premi Josep Pla 2014. Altres actuacions destacades seran les de la diva portuguesa Dulce Pontes, el prestigiós Ensemble Al Kindi amb els Dervixos Giròvags de Damasc, Comediants i l’Orquestrina Trama amb l’espectacle escènic-musical sobre el Pirineu, sense oblidar el fenomen juvenil Macedònia, que actuarà en companyia de la Cobla Lluïsos de Taradell. Txarango, Kòdul i Addictive TV, i Massilia Sound System i Aspencat completen una oferta musical que no deixarà indiferent ningú.

La gran absència d’aquesta edició serà el pare de la rumba catalana. Peret havia de presentar el projecte ‘Peret als barris de Manresa’, l’espectacle inaugural que havia previst l’organització de la Fira Mediterrània. Però el mateix Peret va anunciar-ne la suspensió temporal quan va comunicar que tenia càncer. L’organització ja havia començat a treballar en una alternativa, però la mort de Peret ho ha precipitat encara més. Finalment, el substitut del projecte inaugural, Revetlla Mediterrània, anirà a càrrec de La Troba Kung-fú i la banda valenciana Unió Musical d’Alaquàs.

Consulteu el programa complet clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa