La Fira del Món Geganter va ser creada el 2007 per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb la intenció de fomentar un espai de trobada i relació entre tot allò que envolta el món geganter. Constructors d’imatgeria, llibreters, modistes, empreses de marxandatge, constructors de remolcs, colles geganteres, lutiers, músics… Tot té cabuda a la Fira. Enguany un total de 34 expositors hi van participar per a donar a conèixer els productes que fan.

A més, la Fira del Món Geganter oferí un punt de trobada i relació i, així mateix, de coneixement d’aquesta tradició tan arrelada al nostre país. Un seguit de conferències i tallers amenitzaren tot el cap de setmana. Enguany, es parlà de la tradició dels nans i els capgrossos, es conegueren les festes i les tradicions geganteres de Sant Llorenç d’Hortons, amb l’espectacle Terrazel, i la festa dels gegants i els cavalllets de Sant Feliu de Pallerols.

Cada any, la Fira convida una altra contrada amb llarga tradició gegantera. Enguany, els convidats van ser les Illes Balears. Els illencs foren representats per una comitiva de més de quaranta persones i amb els gegants de la població de Campos i els gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de les Balears. Balls, músiques, i també una xerrada, foren els actes on participaren per a fer conèixer la tradició gegantera a les Illes.

Però la Fira no solament van ser conferències i debats, també hi hagué espai per a la participació. Els infants pogueren gaudir de diversos tallers i un espai de joc amb trencaclosques i tobogans. A més a més, no hi faltaren tampoc les cercaviles, una de nocturna el dissabte i una altra el diumenge al migdia, on tots els calellencs i la resta de visitants pogueren gaudir dels gegants.

També cal destacar l’espectacle Històries per a la Cort, un muntatge de teatre i música en directe, realitzat amb gegants i capgrossos.
Per a acabar, la Fira tingué dos actes importants: la designació de la seu de la propera Fira del Món Geganter i els balls protocol∙laris de cloenda de la gran festa gegantera de Calella.

Per a més informació: http://www.gegants.cat/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa