Tornaveu
Es presenta ‘La Sardana’ al Concurs Internacional de Roses Noves.

La rosa ‘La Sardana’ té un color entre préssec i rosa, entre 26 i 40 pètals quan està en plenitud i és de talla mitjana (10 cm). Es caracteritza també per un perfum lleuger, un fullatge dens i abundant de color verd fosc i brillant, i un creixement compacte.

L’activitat s’emmarca en la capitalitat de la sardana de Barcelona d’enguany. Durant tot el matí el Parc de Cervantes ha acollit diverses activitats de caire sardanista. Així, després de plantada de la nova varietat de rosa ‘La Sardana’ s’ha estrenat la sardana del mestre Carles Santiago dedicada a aquesta varietat.

També s’hi ha desenvolupat una exhibició de sardanes a càrrec de la colla Encís, de Manlleu, amb la cobla Marinada; hi ha hagut una ballada popular, una escola de sardanes. Els assistents han pogut assistir al matí a una xerrada sobre la fusta del ginjoler i els instruments musicals a càrrec del luthier Pau Orriols, ja que el ginjoler és l’arbre amb el qual es construeixen les tenores, l’instrument típic per antonomàsia de la cobla. El Grup de teatre de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona ha ofert un recital poètic titulat ‘La sardana a la poesia’.

També és un punt de trobada no només pel sardanisme, sinó obert a tothom a múltiples activitats que giren al voltant d’aquesta cita amb una programació continuada durant tot un any, que ofereix diversos grans esdeveniments que converteixen la ciutat en un pol d’atracció cultural, turístic i econòmic. La seva intenció és impactar directament sobre la societat actual, no només com una activitat sardanista per part de tots els seus registres, sinó també com un esdeveniment cultural i festiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa