Tornaveu
Es lliuren els premis del Certamen Literari Francesc Candel

L’acte el va obrir Genís Sinca explicant que enguany han participar en el certamen 160 obres repartides en quatre categories: Relat Curt Juvenil, Relat Curt Adult, Poesia i Reportatge Periodístic. Malgrat la qualitat de tots els treballs, en aquesta última categoria només s’hi van presentar 6 obres, fet que ha fet decidir al jurat que en la pròxima edició aquesta modalitat s’obrirà a obres de no ficció i a tots els gèneres periodístics escrits. També es va anunciar com a novetat que la publicació de les obres es farà en un termini de dos mesos i no d’un any com s’havia fet fins ara.

Seguidament van pujar a l’escenari per lliurar els premis Antoni Carballido, Pere Baltà i Joana Gardés, companya de Paco Candel en els seus darrers anys. En la modalitat de Relat Curt Juvenit la guanyadora va ser Laura Failde Fernández, amb l’obra “Puertas” i la finalista Anna Gas Serra, amb “L’esfera Maragda”; en la modalitat Relat Curt Adult, la guanyadora va ser Núria Naval Bonet amb “Pinzellades” i el finalista Jordi Ubach i Vilarnau amb “Leonor”; en la modalitat de Poesia la guanyadora va ser Glòria Ribera Gibal amb “A les fosques” i la finalista Rosa Matí Royo amb “Mira’m”. Finalment, en la modalitat Reportatge Periodístic el guanyador va ser Quim Montón Garrido amb “La guerra de Kalim” i el finalista David Garcia Gallego amb “A tumba abierta”.

Els guanyadors del certamen van rebre un trofeu original obra de l’escultor del barri de la Marina, Benito Maín, un xec de 200€ per material bibliogràfic i un llibre electrònic. Els finalistes van rebre el trofeu i un llibre electrònic.

En els parlaments finals tots els guanyadors van mostrar la seva emoció pel premi; Antoni Carballido va fer un agraïment general a tots els que fan possible aquest certamen literari i, Pere Baltà, va aprofitar per recordar els actes que s’estan celebrant enguany en motiu del 50è aniversari del llibre “Els Altres Catalans” d’un Candel “defensor de la democràcia i de la veu dels sense veu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa