Tornaveu
Es convoca la Beca Joan Veny per estudiar la diversitat del català

A la Beca poden optar els investigadors del món dels centres d’estudis que presentin de forma individual o col·lectiva una proposta que s’adeqüi a les bases. El termini per a lliurar els treballs, a la seu de l’IRMU, és el dia 22 de novembre de 2013, mentre que el treball guanyador té un termini de dos anys per a realitzar-se.

Entres d’altres, les bases apunten com a criteris de valoració de les obres presentades el seu interès científic, la metodologia de treball, l’historial científic dels sol·licitants, el grau d’interès de la proposta i la participació de centres d’estudis. El jurat està format per cinc persones escollides entres membres de l’IRMU, de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Direcció General de Política Lingüística i una de les universitats del domini lingüístic català.

La Beca Joan Beny va néixer l’any 2003 de la mà d’un grup d’estudiosos, el Grup de Treball sobre la Diversitat i l’Estandardització Lingüística, que sota l’empara de l’IRMU i del seu objectiu d’afavorir tots els àmbits d’estudi referents a la realitat de les terres catalanes, volien atendre d’una manera específica i àmplia l’àrea de la llengua i la literatura catalanes. L’any 2006 el Grup es va desfer i va ser llavors quan l’IRMU va assumir el compromís de continuar amb la que va ser la gran aportació d’aquest Grup: la Beca Joan Veny, que porta el nom d’uns dels lingüístics més prestigiosos dels Països Catalans.

Fins al moment, la Beca ha estat convocada en tres ocasions. La primera, l’any 2004, va ser atorgada a Teresa Izquierdo Salom per a la realització del treball Variació i actituds lingüístiques en l’àmbit urbà de la ciutat de Tortosa, treball que finalment no es va elaborar amb la qual cosa la seva autora va renunciar a l’ajut. En la segona convocatòria el guanyador va ser Josep M. Boladeras per a la realització del projecte Les preposicions en el català nord-occidental, finalment publicat per Pagès editors. La tercera convocatòria va comptar ja amb el suport econòmic de la Secretaria de Política Lingüística. Va ser convocada la primavera del 2010, s’hi van presentar tres treballs i en va resultar guanyador el titulat “Usos i models de l’estàndard oral en pallarès” de Noëlia Motllo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa