Fa prop de sis anys, Emmanuel Djob va engegar una banda internacional de gospel, amb músics francesos, italians i catalans. Emmanuel és camerunès, resident a França, excel·lent músic, compositor, cantant, guitarrista i teclista, capaç de contagiar enèrgicament el públic amb les seves interpretacions, tant si es tracta de composicions pròpies com d’arranjaments. Vaig poder conèixer-lo ja fa una dècada, quan tinguérem la oportunitat de rebre classes seves en un Cor Jove de la Federació de Cors de Clavé tot just acabat de crear. Djob és un veritable mestre del gospel, aquesta música forma part del seu ésser i potser per això transmet als cantaires de manera excepcional el seu coneixement, transformat en un art sensible, rigorós, vital. Ha conduït tallers a la Universitat Autònoma i a l’Esmuc. Us convido a apreciar una mostra del seu talent a través de la seva interpretació del clàssic de Ray Charles “Georgia in my mind”.

Twocats pel Gospel, una coral nascuda al barri barceloní de Sant Antoni l’any 2000 i que compta amb més de cent cantaires de diferents edats, presenta el proper 1 de juny a l’Auditori de la capital catalana un repertori inèdit del cantant i compositor camerunès, un referent de les noves tendències de la música negra. La col·laboració entre el cor català i aquest artista, en un espectacle titulat Twocats per Emmanuel Djob, amb solistes excepcionals i una banda de músics reunits per a l’ocasió, permetrà gaudir d’un concert únic, ja que la major part del repertori que es presentarà són composicions inèdites que no han sonat mai en directe al nostre país.

Una proposta moderna, amb temes d’una sensibilitat exquisida i alhora complexa, que no obliden l’essència africana del gospel i del propi autor. En un projecte d’evolució com a cor, Twocats s’endinsa en un nou tipus de gospel diferent del que se sent actualment al panorama musical català. Twocats per Emmanuel Djob oferirà peces amb lletres més universals, un so més modern, més rítmic, estructures suggerents, de prou complexitat musical però que generen una connexió immediata amb el públic.

Sens dubte un referent musical que em trasllada a aquells anys en què la FCC, amb el Cor Jove, va començar a endinsar-se en el fons del gospel i se sumà als pioners d’aquesta música al nostre país.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sonia Moreno a maig 21, 2014 | 21:50
    Sonia Moreno maig 21, 2014 | 21:50
    Gràcies pel teu article, Antoni! Dóna gust veure'ns reflectits en la teva explicació del que som. M'alegra que parli de nosaltres algú com tu, relacionat amb una entitat que tant ha fet pel món coral en aquest país. Una abraçada ben agraïda Sonia Moreno directora de Twocats pel gospel
  2. Icona del comentari de: Clàudia a maig 22, 2014 | 18:42
    Clàudia maig 22, 2014 | 18:42
    Si us agrada la música amb energia i feeling, no us podeu perdre el nostre concert, vibraras!!! Estem molt engrescats amb aquest projecte, pot semblar atrevit anar a l'Auditori, però és una ocasió única i la volem compartir amb molta gent. Hi ha preus molt assequibles (des de 13€) Us hi esperem http://www.auditori.cat/ct/programacio/fitxa.aspx?idconcert=3058&cicle_id=

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa