Tornaveu
Els gegants, companys de joc al parc

Les grans multinacionals de l’oci i els personatges més famosos dels dibuixos animats no sempre guanyen en l’imaginari dels més petits ni tenen garantit el seu regnat en el món dels jocs. Per què els nens i les nenes no poden triar com a referència lúdica personatges més propers a la seva cultura popular, que alhora són compartits pels pares i amics?

Amb aquesta premissa, l’empresa Happyludic, amb seu a Roda de Ter, especialitzada en la creació d’infraestructures d’oci infantil als parcs públics, llança al mercat un nou producte dirigit als ajuntaments: parcs infantils per a l’espai públic basats en els gegants dels pobles i les ciutats. Amb la campanya a les xarxes socials Aquesta tardor la farem ballar!, s’ofereix la possibilitat que cada municipi tingui un parc exclusiu, fet per encàrrec i personalitzat. L’empresa explica que feia mesos que rebia peticions perquè fes propostes de temàtica tradicional després de l’èxit dels parcs dels dibuixos de Pilarín Bayés, i és a partir d’aquesta demanda que va néixer la nova línia de parcs infantils. La fabricació, que seguirà un procés artesanal, es farà en plantes de producció de proveïdors europeus de Happyludic especialistes en parcs i els acabats, a Catalunya.

Happyludic és la primera empresa catalana del sector de l’equipament urbà que ha innovat creant parcs temàtics, és a dir, que tinguin una història al darrera per poder explicar als més petits. L’any 2013 va presentar els parcs d’en Patufet i la Caputxeta vermella, amb dibuixos de Bayés, i avui ja n’hi ha més de seixanta arreu de Catalunya i Andorra, i també té en marxa diversos projectes amb la creadora de Les Tres Bessones, Roser Capdevila. Els ajuntaments poden adreçar-se a l’empresa per a sol·licitar un pressupost i acordar el disseny del parc per reflectir els valors i la història dels seus gegants en forma de jocs per als més petits.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep Maria Blanes a octubre 20, 2014 | 08:45
    Josep Maria Blanes octubre 20, 2014 | 08:45
    Amb les reserves lògiques de desconèixer el projecte, que potser està realment be, aprofito per fer un comentari sobre el paper dels gegants en les nostres poblacions. Em sembla que els que ens dediquem als gegants ens hauríem de plantejar si hem de banalitzar tant la figura dels gegants... correm perill de donar a entendre que els gegants són per als nens... i no és així...almenys no només per a ells. Són cultura popular i darrera hi ha molta gent que s'ho curra molt per fer que la música soni bé i els gegants ballin com Déu mana... Cal trobar un equilibri... Estaria bé fer un congrès de gegants per parlar de temes com aquest... (Bé, aquest darrer comentari és àcid, irònic, i dirigit als que estan organitzant el fantàstic congrès que hi ha en marxa actualment i que ha deixat fora a tanta gent del món dels gegants).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa