Tornaveu
Els catifaires catalans presideixen i participen la Comissió Internacional d’Entitats d’Art Efímer

La Comissió, que està integrada per representants de federacions i associacions de catifaires d’Espanya (Astúries, Canàries, Castella Lleó, Castella La Manxa, Catalunya i Galícia), Bèlgica (Brussel·les), Itàlia (Noto-Sicília i Roma), Japó (Tòquio) i Mèxic (Huamantla), i que va ser presidida per Vicenta Pallarés, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires, va aprovar per unanimitat els següents acords:

1. – Admissió dels nous membres a la Comissió Gestora Internacional.

2. – Aprovació de les sol·licituds d’organització del Congrés Internacional de Catifaires d’Art Efímer en els següents anys:

Any 2014: V Congrés Internacional organitzat per Associazione Nazionale delle Infiorate Artistiche d’Itàlia (Infioritalia) a la ciutat de Roma.
Any 2016: VI Congrés Internacional organitzat per Brussels Flower Carpet Association a la ciutat de Brussel·les, Bèlgica.
Any 2018: VII Congrés Internacional organitzat per Infiorata Città di Noto a la ciutat de Noto, Sicília, Itàlia.
3. – Constitució d’una entitat supranacional que aglutini a tots les associacions i federacions de catifaires del món.

4. – Posar en funcionament una pàgina web, així com l’ús de les xarxes socials a través de Facebook i Twitter perquè serveixin de comunicació, difusió i promoció de l’art efímer de les catifes de flors, serradures, sal, terres i altres materials.

5. – Iniciar els procediments necessaris per a sol·licitar de la UNESCO la declaració de les catifes d’art efímer com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Cal destacar la bona acollida i atenció dispensada pels membres de l’Associació de Catifaires de la Vila de l’Orotava, així com l’harmonia i unitat de criteris dels representants assistents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa