Aquest estudi es desenvoluparà en els pròxims mesos i pretén estudiar la gestió del dia a dia de les diferents colles i les diverses formes d’organització per a poder elaborar un diagnòstic que posi de manifest possibles punts d’enfortiment i de millora, tot aprofitant les tècniques de màrqueting, finances, recursos humans, etc. però adaptades a les organitzacions sense ànim de lucre que són les colles castelleres.
En l’acte de signatura, Valdé ha destacat com aquesta necessitat neix d’una proposta de les pròpies colles, que actualment “s’enfronten a una quantitat de reptes impensables fa uns anys” i de la necessitat de tenir una referència de l’estat de la qüestió. El president de la CCCC també ha explicat que els resultats de l’estudi serviran per a encarar un dels objectius d’aquest any, que és organitzar unes jornades per als grups directius de les colles castelleres.
Per la seva banda, Joan Pedrerol ha explicat la participació de Repsol com una “mostra de què apostem pel territori”. Pedrerol, que participa en una colla castellera, ha destacat que “tot i que l’estudi és per veure si des de la universitat i l’empresa es pot ajudar al món casteller, estic plenament convençut que les colles castelleres també ens poden ensenyar molt a nosaltres”. Finalment, Francesc Xavier Grau ha considerat que l’acord és una mostra de la relació universitat-societat en un territori concret.
El director del projecte d’investigació serà el Dr. Jaume Gené Albesa, professor titular de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV.