http://festafesta.net/El programa radiofònic Fes ta Festa segueix fidel al compromís de fer un programa de Cultura Popular i Tradicional i celebra l’edició 2000 amb un especial a l’Espai Vilaweb.

D’entrada vull dir que potser no és prudent ni tampoc apropiat que sigui jo qui faci aquesta ressenya del programa Fes ta Festa. La meva vinculació amb més del cinquanta per cent de la vida d’aquest programa de Cultura Popular i Tradicional fa que pugui tenir una visió esbiaixada i poc objectiva del fet.

Que un programa de ràdio setmanal arribi a 2000 edicions i quasi 25 anys en antena sense interrupció no és actualment una cosa normal, més encara quan ara aquest és el resultat d’un esforç associatiu lluny del recolzament de cap mitjà de comunicació que remuneri el treball dels qui el fan possible, com moltes de les iniciatives que es duen a terme al nostre país.

El naixement del Fes ta Festa es va donar dins la ràdio pública, concretament a Ràdio 4, l’any 1989, i es convertí ràpidament en un referent, ja que anava més enllà dels programes de sardanes que fins al moment s’estilaven per apostar de manera ferma i sense complexes per la Cultura Popular i Tradicional Catalana en el seu sentit més ampli. El format fou pioner en molts aspectes.
La seva trajectòria basada en el compromís l’ha fet mereixedor de diversos reconeixements, com per exemple el de millor programa de ràdio en català, lliurat per Òmnium Cultural la Nit de Santa Llúcia del 1997.

Però res no és per sempre i una decisió al meu entendre maldestre va treure el programa de la graella de Radio 4 quan ja se’n comptaven 1788 edicions. Però l’equip del Fes ta Festa decidírem seguir fidels amb el compromís de fer un programa de Cultura Popular i Tradicional i aprofitar els recursos que la xarxa posava al nostre abast.

És en aquest moment que queda clara un altre característica dels qui fem el programa, la tossuderia. Som tossuts de mena per aconseguir allò que volem, per això vam creure convenient crear l’Associació Cultural Fes ta Festa, que dóna cobertura formal a l’activitat que ja fèiem.

I començava un nou camí per internet que ens ha dut fins on som ara. Cercant complicitats hem pogut sumar al projecte els millors especialistes dels diferents àmbits de la cultura popular que aporten coneixement a les diverses seccions del programa.

Ara hem celebrat el programa 2000 i per fer-ho també hem cercat complicitats i les hem trobat –i de quina manera! En aquest cas Vilaweb és qui no només ens ha acollit per celebrar-ho, sinó que és el mitjà amb el que a partir d’ara comencem una col·laboració que farà que cada dissabte Fes ta Festa hi tingui el seu propi canal. Aquesta iniciativa congenia molt bé amb l’esperit del programa, que sempre ha apostat per la col·laboració en xarxa per difondre els seus continguts.

Podeu escoltar el programa 2000 clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa