Tornaveu
El viatge de retrobament amb l’Alguer fa 50 anys

L’agost de 1960, un grup d’intel·lectuals i polítics de Catalunya, el País Valencià i les Illes, van embarcar-se cap a la ciutat de l’Alguer, on van ser rebuts per una multitud que els esparava amb la senyera. El viatge va servir per enfortir les relacions entre els territoris catalanoparlants.

Mig segle després, el 22 d’agost, l’UCE va analitzar aquest fet històric i la seva projecció fins els temps actuals, amb un acte en el qual hi van participar el president de l’Associació Amics de l’Alguer, Eloi Miralles, el diputat al Parlament de Sardenya, Carles Sechi, el president de l’Obra Cultural de l’Alguer, Josep Tilloca i de l’Escola d’alguerès Pasqual Scanu, Antoni Nughes.

“Es va recordar aquella data i es va fer balanç del que es va posar en marxa a partir d’aquest fet”, explica Carles Sechi. Per a l’alguerès, també, una bona mostra de la relació actual entre l’Alguer i els Països Catalans és palpable actualment en la millora de comunicacions que fomenten la interrelació i el turisme. “Això contribueix, antre d’altres aspectes, que els comerciants recuperin l’ús de la llengua”, assegura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa