Tornaveu
El patrimoni musical de l’Esbart Català de Dansaires, totalment digitalitzat

Més d’un segle de vida, i més d’un segle de patrimoni musical acumulat que corria el risc de perdre’s en el record dels músics i dels arxius de paper de l’Esbart Català de Dansaires, ara ha quedat totalment salvaguardat en format digital. Han estat gairebé vuit anys de feina, que culminen amb la presentació el proper 14 d’abril del sisè i darrer Volum de Música i Músics de l’Esbart Català de Dansaires, que compacta la feina feta en els darrers vint-i-cinc anys de vida de l’entitat, i que té com a protagonista en Joan Gómez, director musical de l’entitat des de l’any 1994.

“Tenim un bon bagatge musical amb composicions molt interessants que corrien el risc de perdre’s si no les aplegàvem i les posàvem a disposició de la gent en un format digital. Des de fa sis anys que publiquem un volum anual amb les composicions dels diferents directors i col·laboradors que ha tingut l’Esbart. Però en aquesta ocasió es dóna la circumstància que la gran majoria de composicions són meves”, explica a Tornaveu en Joan Gómez. Amb aquest volum es tanca la col·lecció, “tinc l’honor de tancar-la, però alhora sento una certa por de pensar que està dedicat íntegrament a les meves composicions”, confessa Gómez. I és que la seva feina al capdavant de l’entitat ha deixat molta empremta, i continuarà fent-ho, perquè “de moment no em retiro, segueixo essent un professional de la música, i aquest disc és un reconeixement molt important per a mi”, afegeix en Joan Gómez.

Ara bé, a l’Esbart hi haurà relleu generacional, la continuïtat de la seva tasca està assegurada. Tal i com explica, “una de les meves feines és anar incorporant nou repertori, però també buscar persones que vulguin donar continuïtat a l’Esbart i fer-hi aportacions musicals de nivell. Incitem a la gent perquè treballi per als esbarts del país i crear músics que entenguin la filosofia d’aquestes entitats”, rebla.

El nou disc ha estat enregistrat per la Cobla del Centenari, el Grupet i la Tres Quartans dels Cotoners, tres conjunts dirigits pel propi mestre Joan Gómez. La presentació tindrà lloc el proper 14 d’abril a la seu de l’entitat, a la Casa dels Entremesos, a les 20h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa