Tornaveu
El Palau de la Música acollí la I Mostra catalana de Cors d’Homes

La iniciativa reivindica els cors d’homes i els dota de la millor plataforma de projecció. “El somni més gran d’un cantaire amateur és poder arribar a cantar, amb la seva entitat, al Palau de la Música Catalana, la Catedral del Cant” com molt bé diuen els cantaires.

Al Palau de la Música cantaren els següents cors:

· Societat Coral L’Aliança de La Garriga
· Societat Coral Estrella Daurada de Sabadell
· Cor Lo Pom de Flors de Sant Just Desvern
· Societat Coral La Margaridoia de Santa Margarida i els Monjos
· Societat Coral La Lira de Sant Cugat del Vallès
· Agrupació Coral La Llàntia d’Igualada
· Massa Coral Els Cantaires de Juneda

Les corals interpretaren un ventall de compositors, eminentment catalans, que des de diferents èpoques han fornit el repertori musical del nostra país: Josep Anselm Clavé. Josep Ventura, Enric Morera i Lluís Millet. En el camp de la sardana, Vicenç Bou i Geli. També s’escoltaren músiques de Josep Voltas, Ramon Carreras, Joan Muntaner, Joan Figueras, Enric Roca i Ambroise Thomas.

Durant l’acte es lliurà la Medalla d’Or de la Federació de Cors de Clavé a Jaume Carbonell; Antoni Carné; Oriol Clarà; Ramon Escolà; Jordi Figueras; Jordi Gargallo; Fernando Gil; Esteve Gil; Bartomeu Puig i Pau Xuriguera pel seu treball, voluntat, esforç i compromís.

Des de la Federació de Cors de Clavé que com institució social i coral ha desenvolupat la modalitat de cors d’homes, creuen que “treballar per una estètica de cors masculins és fer-ho per una estètica de diferencia, d’ampliació de la manera de veure el món i de sentir la música”.

La figura cabdal del cant coral a Catalunya és Josep Anselm Clavé que l’any 1850 fundà la primera Societat Coral i amb ella l’inici de la Federació de Cors de Clavé. Avui l’entitat està formada per 150 societats corals amb 4.500 cantaires i té 10 delegacions per tot el Principat i la Catalunya Nord.

Consulta el programa de la jornada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa