Tornaveu
El Pacte Nacional pel Dret a Decidir fa una crida a les entitats a implicar-se en la consulta

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir, reunit el passat 19 de febrer per segon cop al Parlament de Catalunya amb la participació del president de l’ENS, Antoni Carné, va fer una crida a la societat civil i al món associatiu que encara no ha explicitat el seu suport al dret a decidir a adherir-se al pacte. “Cal una mobilització ciutadana per sensibilitzar els ciutadans sobre la responsabilitat que tenen en el futur polític del país”, va afirmar el coordinador del Pacte, Joan Rigol. L’ENS és membre del grup promotor del pacte.

Segons Rigol, cal “una complicitat el més densa possible” amb la societat civil catalana davant un procés nou com el que s’està produint a Catalunya. El nombre d’associacions i entitats que han subscrit el pacte va creixent i ja s’ha arribat a les 1.653 adhesions, entre institucions públiques, sindicats, empreses i entitats diverses. L’objectiu, segons va assegurar, és que aquest associacionisme “tingui una part activa en la defensa del dret a decidir”.
Per aquest motiu, durant la reunió es van consensuar uns criteris i suggeriments perquè les entitats puguin organitzar, sectorialment i territorialment, els actes al voltant del dret a decidir “des del civisme i des d’una actitud constructiva”. Així, es demana a les entitats que se centrin únicament en el dret a decidir com a expressió de la voluntat àmpliament majoritària del poble català, obviant qualsevol debat sobre el sentit del vot. Rigol va recordar que el suport a la consulta dels participants en el Pacte és “unànime”, al marge de la posició política que cadascú defensi.
El document, titulat “Criteris i suggeriments per a les iniciatives al voltant del Pacte Nacional pel Dret a Decidir“, també recull el compromís dels integrants del Pacte amb la cohesió social i el sentit “d’un sol poble” i demana evitar qualsevol plantejament que pugui significar divisions entre els catalans.
Els integrants del Pacte també van subscriure el compromís de proposar activitats “sempre per la via positiva” i “des del civisme”. A més, es suggereix a les entitats que en formin part que elaborin un pla d’activitats “propi de cada organització”.
El document també recomana “crear sinergies” amb els ajuntaments adherits al Pacte, organitzar activitats lúdiques i festives que propiciïn un “ambient convivencial positiu”, a més d’activitats cíviques, treball en grup i conferències. El web tindrà un apartat específic des d’on es podrà consultar l’agenda d’activitats de les entitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa