Tornaveu
El Memorial Francesc Candel entrega els seus guardons anuals

En l’àmbit cultural, el guardonat serà Josep M. Forn, director i productor cinematogràfic i membre honorífic de l’Acadèmia del Cinema Català, per la promoció de nous valors per al cinema català a través de produccions com ‘La ciutat cremada’, ‘Companys, procés a Catalunya’, i el ‘Coronel Macià’.

En la categoria de comunicació, Fermí Marimón, membre honorífic de la mateixa acadèmia, per una trajectòria de dedicació a l’exhibició, la direcció i la producció cinematogràfica en català, i per l’aportació que va fer al barri “Eduard Aunós”, conegut per les Cases Barates, amb la creació del Cine Nuevo, que es convertí en un centre de dinamització social i cultural.

Finalment, en l’àmbit social, seran premiats Josep Fran i Lluïsa Celades, president i directora de la Fundació La Roda d’Espectacles al Carrer, per més de tres dècades de dedicació a la promoció sòcio-cultural a barris amb una presència significativa d’immigració, amb un clar sentit de projecció de la cultura autòctona i de respecte als costums culturals dels nouvinguts.

En les anteriors edicions, el Memorial Francesc Candel fou atorgat a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i a la Parròquia Mare de Déu de Port al 2010; a la Federació de Cors de Clavé i a l’Associació Rauxa al 2009; i als periodistes Jaume Fabre i Josep Maria Huertas Claveria a la primera edició, al 2008.

L’acte serà presidit pel Molt Hble. Sr. Jordi Pujol. Hi participaran Enric Frigola, secretari del Col·legi de Periodistes i Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa