Tornaveu
El film geganter ‘Ventre blanc’, protagonista al Busan International Film Festival de Corea

“Ventre Blanc”, rodada en català, és el relat de part de la vida que s’amaga a l’interior del capgròs.El film creua diferents vides: la història d’un meteoròleg aficionat que fa tot allò possible perquè la boira torni a la ciutat i el seu fill segueixi la tradició familiar de portar els capgrossos; la història d’un noi verge als trenta-cinc anys que s’enamora de noies que no ha vist mai com si fos un cavaller medieval, o l’angoixa d’un vigilant d’un museu d’art sacre per tornar a creure en Déu després de la mort d’un ésser estimat.

El llarg metratge ha comptat amb la participació de diverses entitats i professionals vigatans, en especial Osona Gegantera i la Colla Gegantera de Vic. Els protagonistes, Xevi Furri, Enric Andreu, Manel Dot i Xevi Blancafort, les persones reals que porten els capgrossos de Vic i el seu entrenador, s’interpreten a ells mateixos en històries de ficció que els toquen de molt a prop a la vida real. “Tot i que els personatges no són actors i encarnen la seva ànima en una mena de teràpia cinematogràfica, tant el tractament narratiu, els diàlegs i la posada en escena l’allunyen absolutament del documental”, explica el director. Al film també hi participen com a actors Ernest Crusats, líder de “La iaia”, i el poeta Enric Casassas.

El film es projectarà en quatre ocasions en versió original subtitulada a l’anglès i al coreà. El festival és també un punt de trobada de la indústria cinematogràfica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa