Tornaveu
El Festival Internacional de Música Popular i Tradicional se celebrarà del 15 al 17 de juliol

La 31a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional (FIMPT) de Vilanova i la Geltrú arriba a la seva 31a edició amb un cartell que compta amb 21 grups de deu països diferents. (17 de les 21 formacions que hi participaran ho faran per primer cop).

Aquest certamen musical, el més veterà de l’Estat espanyol en la seva especialitat, té programades 45 activitats i concerts. Tres dels concerts es celebraran al nou Auditori Eduard Toldrà – músic vilanoví- que també conreà les músiques d’arrel. Aquest escenari s’incorpora aquest any al festival en substitució de l’escenari habitual a la plaça de l’Assumpció.

El director del certamen, Jordi Bertran, ha explicat que enguany el festival fa una gran mirada a la rumba catalana, un gènere “que ha passat de l’oblit total al retrobament actual” i que tindrà com a protagonistes Sabor de Gràcia i Peret. L’artista català, considerat el màxim exponent de la rumba catalana, serà un dels artistes que pujaran per primer cop a l’escenari del FIMPT.

No és així per l’artista irlandesa Sharon Shannon, que repeteix avalada per l’èxit que va aconseguir l’any 2007 amb la seva actuació a Vilanova i la Geltrú. El festival torna a apostar per figures de reconeixement internacional que són poc habituals als escenaris del país. El primer dels grans concerts del festival arribarà amb la banda xilena Chico Trujillo, que fusiona música tropical, folklore i rock, i que farà una aturada a Vilanova i la Geltrú abans d’actuar al mític festival Lollapalooza de Chicago, que enguany celebra el 20 aniversari.

El dissabte serà el torn del grup 17 Hippies. La formació la integren 12 músics berlinesos amb més de 15 anys i 2.000 concerts en la seva trajectòria professional, en què destaca també l’autoria de la banda sonora de la pel·lícula Halbe Treppe d’Andreas Dresen, guanyadora de l’Ós de Plata i el gran premi del jurat en la Berlinale de 2002.

Diumenge serà el gran dia del festival, segons aquest primer avanç de programació, ja que està prevista l’actuació del mític Peret i de la cantant algeriana –resident a Barcelona des del 1999– Neila Benbey que es va donar a conèixer com a cantant en l’espectacle de Comediants Les mil i una nits i va participar també en el Tristany i Isolda en àrab de Carles Santos.

El concert de cloenda serà a càrrec de l’acordionista Sharon Shannon, que, amb 12 discos al mercat, està considerada un dels millors exponents de la música tradicional irlandesa dels darrers anys. Ha actuat amb músics com Van Morrison, Jackson Browne i Sinéad O’Connor.
L’organització espera que l’afluència de públic sigui similar als darrers anys i arribi als 35.000 visitants.
Més informació:
www.vilanova.cat/fimpt
www.facebook.com/pages/FIMPT/118908708152044

Venda anticipada de localitats per a l’Auditori Eduard Toldrà:
Tel-entrada:
Xarxa d’oficines de CatalunyaCaixa, de dilluns a divendres, de 9 a 13,30h (a Vilanova i la Geltrú, oficina Rambla Principal).
Trucant al 902 10 12 12
Per internet: www.telentrada.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa