Tornaveu
El Congrés d’Art Efímer clou la IV edició amb més de 150 assistents

En el transcurs de l’acte, Mascarell va ressaltar la importància que té per als pobles mantenir les tradicions, perquè “qui estima les tradicions és un país que mira endavant” i ha destacat que en l’elaboració de l’art efímer hi ha “bellesa, cooperació i esforç, unes de les característiques del nostre país”. Segons el Conseller, el IV congrés representarà en la història un salt qualitatiu al futur.

Per la presidenta de l’esdeveniment, Vicenta Pallarès, s’han aconseguit els objectius del congrés: “posar Catalunya en el mapa del món catifaire”. Entre les conclusions sorgides destaquen: “demanar a la Unesco que les catifes siguin patrimoni de la Humanitat, presentar la Comissió Gestora Internacional” que procuri la preservació de les catifes d’art efímer i “celebrar el 5è congrés a Itàlia, el 2014” Així mateix, durant els dies del congrés, i coincidint amb les Festes de la Mercè, Barcelona ha esdevingut una exposició de les 30 millors catifes del món, va afegir.

Pallarès va agraïr al conseller de cultura l’ajuda rebuda i creure en el congrés, i va fer extensives les mostres d’agraïment als alcaldes de Caldes de Montbui, Sallent, La Garriga, Ripollet i Santa Coloma de Gramenet, així com diversos regidors de les delegacions catalanes participants.

La Diputada Adjunta de Cultura de la Diputació de Barcelona, Mireia Hernández, va dir que els congressistes “porteu per tot el món l’orgull de ser catifaires i enramadors” i, encara que “vosaltres en dieu art efímer, el vostre art és el que queda a la memòria col·lectiva”.

El Congrés Internacional d’Art Efímer, organitzat per la Federació Catalana de Catifaires, s’ha celebrat del 21 al 24 de setembre, al Museu Marítim de Barcelona i a l’antiga Escola Drassanes. La trobada ha aplegat 31 delegacions d’arreu del món i més de 150 congressistes. La representació estrangera l’han format delegacions provinents de set països: Itàlia, Bèlgica, Tibet, Alemanya, Mèxic, Japó i Franca. Catalunya ha participat amb 16 delegacions, i la resta de l’Estat, amb 6.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa