Tornaveu
El Català, segona llengua del festival Europa Cantat a Torino

El català serà la llengua més parlada després de l’italià al festival europeu més important de cant coral. Prop de 350 persones, entre directors, compositors, cantaires i voluntaris, provinents de Catalunya, País Valencià i Balears, formaran la delegació més gran després de la italiana en el Festival Europa Cantat que es celebrarà a Torino del 27 de juliol al 5 d’agost i que reunirà prop de 4000 cantaires d’arreu del mon.

Entre els directors de tallers tenim una àmplia presencia catalana. Elisenda Carrasco dirigeix el taller Opera per a nens, amb el concert final, el dissabte 4 d’agost. Els dies 28 i 29 de juliol, Daniel Mestre dirigeix dos tallers de descoberta sota el títol Mare Nostrum, el primer dedicat al compositor gironí Xavier Montsalvatge i el segon a música escrita per al monestir de Montserrat. El dia 3 d’agost, Martí Ferrer coordina i presenta una sessió dedicada a la inclusió a través del cant coral i Hearts in Harmony.

A més, el dia 29 de juliol alguns dels cors presents oferiran concerts compartits. El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers ho farà a Trofarello i La Coral Santíssima Trinitat de València a Novara.

El Moviment Coral Català serà, doncs, ben present a tots nivells en el festival europeu coral més important. Farem sentir la nostra veu!

Comentaris

  1. Icona del comentari de: antoni josep ferrero i balaguer a juliol 17, 2012 | 18:19
    antoni josep ferrero i balaguer juliol 17, 2012 | 18:19
    Des de Colòmbia on ara vivim, us felicito de tot cor. Considerant que el Festival es a Italia, la participació dels PP.CC. és la més gran. Salud i força
  2. Icona del comentari de: Quico a juliol 28, 2012 | 23:35
    Quico juliol 28, 2012 | 23:35
    Així és, la segona delegació més nombrosa. Però malhauradament, a tot arreu se'ls refereix com a espanyols. Sort que tots ells ja se saben explicar com cal!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa