L’Associació Jugadors del Barça amb una extraordinària càrrega de entusiasme i esportivitat, és arribada a l’Alguer, acceptant el convit de l’Obra Cultural, als primers de setembre suscitant curiositat, alegria i eufòria en lo món esportiu i futbolista de la Barceloneta de Sardenya.

Un primer i únic temptatiu d’afavorir una relació amb el Club Blaugrana s’era fet a meitat dels anys 70 amb l’organització de un partit entre el Bastia i el Barça que havia deixat més negativitats que positivitats per una verinosa cua polèmica en mèrit a l’alt cost de l’organització i el baix retorn de imatge, amb articles en la premsa italiana que presentaven negativament la iniciativa.

Aquell episodi no ha afavorit la promoció de la imatge de l’Alguer catalana i l’excessiva càrrega romàntica dels algueresos no havia fet els comptes amb la concretesa comptable del President Núñez.

Avui moltes coses són canviades i el Barça, més que mai, representa la imatge més popular de la “nació” Catalana, un club que supera els aspectes lligats a la “tifoseria” i que en el cas del Barça ha conquistat un públic internacional i ha portat un alt percentatge de públic femení, com mai s’era vist, suportar un equip de futbol i no solament per la presència de Pep Guardiola.

L’Alguer Catalana i l’Alguer futbolista de alguns anys acompanyen emotivament i orgullosament el camí de l’equip català que posa en escena no solament el millor joc practicat a nivell mundial sinó una filosofia que ha suscitat l’interès de un món que supera els ambients esportius.

Guardiola i l’equip del Barça són una concepció més alta i més bella no solament del joc practicat sinó més bella i més alta de la vida mateixa.

Quan Pep Guardiola diu No tenim davanter centre – el nostre davanter centre és l’espai costa de l’entendre, però el resultat és sorprenent sobretot perquè funciona i guanya obligant els seus jugadors a agredir no els adversaris sinó les possibilitats que ellos mateixos creen.

Tot això és possible gràcies a una visió molt clara que té Guardiola del joc del futbol i a la creació de models de home i de comportaments més evoluts amb una visió de joc que val per un grup que té un projecte.

Joan Vilà i Ramon Alfonseda arribats a l’Alguer, acompanyats de Jordi Aligué, enamorats de l’Alguer, han presentat als joves algueresos aquest món: el Barça que és la creació de Pep Guardiola, ha aconseguit amb la força i la determinació de tots els que són a l’entorn.

Ultra als joves futbolistes i esportius algueresos eren presents a l’acte tècnics, dirigents i pares encantats del parlar tan clar i senzill que els dos grans ex jugadors del Barça han emprat per parlar de un club que ha guanyat els trofeus més importants al món fent jugar una formació amb nou jugadors creixits i formats al planter amb una altària mitjana de m. 1,76 que és l’altària no dels súper-atletes sinó l’altària de la normalitat.

Un entusiasme que obri una perspectiva nova per la catalanitat de l’Alguer, mortificada de anys de una política municipal inexistent per la llengua i la cultura catalana, una ocasió nova per afavorir relacions entre l’Alguer i Catalunya, i no una improductiva propaganda feta de eslògans i declaracions de principis.

No és un cas si el primer de desembre una moció de censura, presentada a través de les dimissions simultànies de 16 regidors municipals, ha posat fi a una administració sempre més caracteritzada de arrogància i supèrbia ultra que a inútils declaracions de bons programes mai actuats.

Miquel Casula és el nou comissari extraordinari que dels primers dies de desembre substitueix amb plens poder l’executiu i l’Assemblea Municipal. Al maig del 2012 se votarà per renovar l’assemblea municipal i per elegir el nou síndic de l’Alguer, que tots esperem que sigui més democràtic, més esportiu i més catalanista.

Mentre treballem perquè això se pugui realitzar, sem posant en marxa una expedició de joves futbolistes que al mes de març farà visita al Barça i per alguns dies conviuran amb els coetanis del planter una nova experiència que tenim la intenció de repetir cada any.

L’Obra Cultural de l’Alguer amb la secció Amics del Barça presentarà al mes de gener el programa de activitats en favor dels joves esportistes algueresos i de les relacions entre l’Alguer i Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sergi a març 24, 2012 | 20:10
    Sergi març 24, 2012 | 20:10
    L'heu escoltada? http://www.youtube.com/watch?v=GRuhUc_-lP4

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa