Tornaveu
El 3 d’octubre a Tarragona: XXIII Concurs de Castells

El concurs celebrà la XXIII edició amb canvis significatius en l’organització del certamen. D’una banda, s’ha ampliat la comissió assessora que decideix sobre els aspectes tècnics de la competició per a aconseguir la implicació de bona part dels actors del món casteller. De l’altra, enguany el nombre de colles participants va ser de catorze per a assegurar les condicions de seguretat de la plaça de toros.

Les colles participants al concurs van ser les següents (s’especifica entre parèntesi la població a què pertanyen quan no forma part del seu nom):
– Colla Jove Xiquets de Tarragona.
– Xiquets de Tarragona.
– Xiquets del Serrallo (Tarragona).
– Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Tarragona).
– Colla Vella dels Xiquets de Valls.
– Colla Joves Xiquets de Valls.
– Castellers de Vilafranca.
– Xicots de Vilafranca.
– Castellers de Barcelona.
– Castellers de Sants (Barcelona).
– Castellers de la Vila de Gràcia (Barcelona).
– Nens del Vendrell.
– Castellers de Lleida.
– Capgrossos de Mataró.

La taula de puntuacions, però, fou la mateixa que al 2008 llevat d’uns canvis en la nomenclatura d’algunes construccions. El Concurs de Castells 2010 ha implicat bona part del món casteller per a consensuar la nova taula de puntuacions.

El logotip del Concurs de Castells —una ve baixa invertida imitant una piràmide— és el protagonista gràfic d’aquesta edició del certamen. El concepte creatiu del cartell i de l’espot televisiu se centra a reproduir amb els braços la forma d’aquest logotip, tot creant un signe no verbal, que fa referència a la forma piramidal dels castells. Pel que fa al lema, potencia l’atractiu dels castells i, en especial, del concurs, una diada singular pel seu format, pel seu escenari, pel nombre de colles participants i per l’expectació mediàtica que suscita.

El logotip del concurs també és el pretext d’un concurs que es posà en marxa dimarts 3 d’agost. Tothom qui vulgui pot enviar les seves fotografies imitant amb les mans la imatge del concurs de l’edició d’enguany. Totes les fotografies rebudes es pengen al web del concurs i entre totes elles s’escollirà una imatge guanyadora, l’autor de la qual rebrà un lot de premis d’un gran magatzem, patrocinador principal del XXIII Concurs de Castells.

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la programació de diferents activitats paral·leles durant el cap de setmana del certamen. D’aquesta manera, dissabte 2 i diumenge 3 d’octubre s’instal·là una zona village a l’exterior de la Tàrraco Arena Plaça on els patrocinadors del concurs promocionaren els seus productes. A la mateixa zona s’instal·là una pantalla gegant en la qual el diumenge es pogué seguir en directe el Concurs i dissabte es pogueren veure les retransmissions d’edicions anteriors.

Per a més informació: www.concursdecastells.cat
El Concurs de Castells també disposa d’un grup al Facebook amb totes les novetats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa