Aquest patrocini ajudarà al finançament de les colles, tant per dur a terme les seves activitats i difondre els seus valors com per poder fer front a les mesures de seguretat necessàries dels castellers i disposar d’una assistència adequada en cas d’accident.
El conseller Mascarell ha destacat que la signatura del conveni dels castellers és “una metàfora del que volem que sigui el país: un símbol nacional i un reconeixement internacional. Un exemple per tot el món de les sinergies entre una potent cultura popular; una televisió pública que ha engrandit la cultura del nostre país i una empresa aliada de la nostra cultura”.
El president de la CCCC, Sergi Valdé, ha destacat la fidelitat de Damm amb el món casteller, ja que el seu suport econòmic es remunta al 1997, i de la Televisió de Catalunya, que el 1990 va començar a fer retransmissions castelleres. Enric Crous ha afirmat que per Damm “és un honor poder col·laborar amb una activitat reconeguda com a patrimoni de la humanitat”.
Per la seva banda, Sallent ha refermat el compromís de TVC amb el món casteller i ha recordat que el nou conveni suposa també una millora de la cobertura televisiva de l’actualitat castellera. En aquest sentit, l’acord atorga els drets d’imatge de les activitats de les colles a TV3, que les difondrà en el seu programa “Quarts de nou” i que podrà cedir-les a les televisions locals adherides a la Xarxa Audiovisual Local, amb les quals s’ha firmat recentment un acord d’intercanvi i col·laboració.
Al marge del conveni, el Departament de Cultura dóna suport a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya amb un ajut que l’entitat destinarà al pagament de l’assegurança per als integrants de les colles.
Tant el Departament de Cultura com la Coordinadora de Colles Castelleres han fet constar el seu reconeixement pel suport a una activitat que, en els darrers anys, ha adquirit una dimensió extraordinària gràcies a l’excel·lència de les colles, al suport popular que desperten, a la cobertura informativa i a l’ajuda dels patrocinis. Dimensió que ha esdevingut universal des del reconeixement per part de la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, el 16 de novembre de 2010.