Tornaveu
Crònica Aplec Internacional (III): Torí celebra la cultura catalana

Adifolk ha tancat diumenge 9 d’agost a la nit el 28è Aplec Internacional, celebrat a la ciutat de Torí.

Durant tot el matí, la Piazza San Carlo ha estat molt participativa en tot moment: els Gegants i Capgrossos de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, els Gegants del Poble Nou de Manresa i el Drac de l’Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya han donat la benvinguda als torinesos. Paral·lelament, no hi han faltat les ballades de sardanes amb la Cobla Volta Món i un bon nombre de sardanistes catalans que s’han barrejat amb el públic italià, donant a conèixer la “Dansa més bella, de totes les danses que es fan i desfan”, la Sardana. I també, els Xics de Granollers han fet una bona diada castellera, deixant bocabadats al públic present.

La tarda començava amb el seguici de comiat de la imatgeria festiva i les formacions musicals que han omplert la plaça. Donant pas al següent dels espectacles del cap de setmana, Cultura popular catalana universal i viva.

L’església San Felipo Neri també va omplir-se per escoltar el concert de les cobles, amb l’acompanyament de les colles sardanistes i l’Esbart Sabadell Dansaire.

Finalment, tot i les amenaces de pluja, la festa de la nit va complir totes les expectatives amb un extraordinari comiat amb tots els grups. I fins aquí aquest 28è Aplec Internacional que Adifolk ha portat aquest 2015 fins a Torí. Un cap de setmana, carregat d’activitats que sens dubte han estat una excel·lent mostra de la cultura popular i tradicional de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa