Tornaveu
Crònica Aplec Internacional (II): Lluita contra un aiguat sobtat

La Piazza San Carlo de Torí ha estat el centre de les actuacions de la trentena de grups catalans de cultura popular que s’han desplaçat amb motiu del 28è l’Aplec Internacional, que enguany Adifolk organitza a Torí.

Gegants i capgrossos, al so de la gralla han estat els encarregats de donar la benvinguda de la jornada, així com també la mostra de jocs tradicionals catalans. Posteriorment, la segona ballada de sardanes amb la Cobla Camps i les actuacions dels Falcons de Barcelona han agafat el protagonisme dels actes del matí.

Ja per la tarda, els grups dels diferents àmbits de la cultura popular catalana han omplert tota la Piazza San Carlo, amb els seus balls de cercavila. Seguidament, ha arribat el torn més institucional amb la benvinguda oficial de Catalunya a la ciutat de Torí, amb la presència de les institucions italianes, junt amb el president d’Adifolk, Joan Gómez, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el director general de cultura popular de la Generalitat de Catalunya, Lluyís Puig, i el director de cultura popular de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Fabregat.

El primer dels espectacles d’aquest dissabte ha estat “Benvinguts a Catalunya: l’hivern i la primavera”, amb diferents actuacions dels grups catalans. I per la nit s’ha ofert als assistents “La Lluna i el Sol, la Dora i el Po”, tot i que l’aiguat sobtat ha obligat a susprendre’l. El caliu dels catalans ha fet que la festa continués de manera improvitzada per les porxades de la plaça amb actuacions de les diferents formacions musicals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa