Tornaveu
Crida a mostrar els símbols de Catalunya amb motiu de la visita de Benet XVI a Barcelona

ENS CAL LA COL·LABORACIÓ DE TOTA LA SOCIETAT CIVIL PER MOSTRAR CATALUNYA AL MÓN ELS PROPERS DIES 6 I 7 DE NOVEMBRE, AMB MOTIU DE LA VISITA DE BENET XVI A BARCELONA

1.500 milions de persones, d’arreu del món, veuran per televisió alguna imatge relacionada amb l’estada del Papa Benet XVI a Barcelona, amb motiu de la cerimònia de dedicació del temple de la Sagrada Família. D’aquest nombre de persones, més de 150 milions seguiran en directe tots els actes.

L’interès mundial per l’obra de la Sagrada Família i per la genialitat de Gaudí, es veurà multiplicat per la presència del Papa. El potencial mediàtic d’aquest esdeveniment, el converteixen en un aparador de primera magnitud per poder mostrar internacionalment la personalitat nacional de Catalunya.

Per aquest motiu, moltes persones, de diversos àmbits de la societat civil catalana, ja fa mesos que estan treballant per garantir que la imatge de Catalunya sigui perfectament visible en els diversos actes oficials que s’estan preparant. Com comprendreu, això no és gens fàcil, entre altres coses per l’exagerada prudència amb què s’estan portant a terme el preparatius oficials i les nombroses instàncies polítiques i eclesiàstiques que intervenen.

DAVANT D’AIXÒ, CAL LA REACCIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL

És necessària la reacció de cadascú de nosaltres, de les nostres entitats culturals i moviments cívics, per mostrar al món la decidida voluntat del nostre poble a manifestar, en tot moment i en tota ocasió, la seva identitat nacional.

Les persones que impulsen aquesta iniciativa s’han adreçat, a les entitats signants d’aquesta crida, representatives de l’àmplia pluralitat de la societat civil catalana, que, com a exponent de la majoritària voluntat d’aquesta d’impulsar, defensar i consolidar,
en tot moment, i sempre que calgui, la identitat del país, per demanar-nos que els facilitem el màxim recolzament a aquesta iniciativa de catalanitzar la visita de Benet XVI a Barcelona. Totes i cadascuna de les entitats signants: Òmnium cultural, Fundació Futbol Club Barcelona (FCB), Ens de Comunicació Associativa, Associació Conèixer Catalunya, Fundació Congrés de Cultura Catalana, Acció Escolar del Congrés de Cultura Catalana i Fundació Occitano-Catalana, al marge de qualsevol consideració religiosa, hem valorat la importància cabdal que té per la nació catalana aprofitar la visita del Papa, i l’interès mediàtic amb que serà seguida, perquè el món copsi la identificació d’una gran majoria de catalans i catalanes amb una Catalunya amb identitat nacional pròpia. Per aquest motiu, conscients de la nostra responsabilitat amb el país, les entitats signants, hem decidit respondre favorablement a la petició i posar a la disposició d’aquestes persones tot el nostre recolzament, esforç i col·laboració, i, a la vegada, demanar conjuntament a tots els nostres socis i simpatitzants, i a la ciutadania de Barcelona en general que:

• Surtin massivament al carrer i omplin amb senyeres el recorregut previst de la comitiva papal i els llocs on es portaran a terme els actes de la visita. Pl. Antoni Maura, Via Laietana fins Diputació, Diputació fins Marina, Marina entre Diputació i Mallorca.
• Posin senyeres en els balcons del recorregut de la comitiva, tant en cases particulars, com en seus d’entitats o edificis públics. Les senyeres es poden recollir de forma gratuïta a la seu nacional d’Òmnium Cultural (Diputació,276, pral. Barcelona).
• S’ofereixin com a voluntaris per a repartir senyeres entre el públic assistent.

Totes aquelles entitats que vulguin organitzar-se per ajudar-nos a repartir senyeres el mateix dia 7 de novembre, us podeu posar en contacte amb Òmnium trucant al telèfon 93 319 80 50 o enviant un correu [email protected] i us informarem dels punts de distribució que s’habilitaran.

NECESSITEM LA VOSTRA COL·LABORACIÓ PER MOSTRAR CATALUNYA AL MÓN COM A REALITAT NACIONAL.

QUINA IMATGE DE CATALUNYA PERMETREM QUE ES MOSTRI?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa