Tornaveu
Corpus fa olor de Patum. Per aquest motiu s’han organitzat tot un seguit d’actes a Barcelona.

L’exposició
El Museu presenta una col·lecció d’indumentària i altres elements de la festa de la Patum de Berga dels segles XIX i XX. Vestits i barrets de gegants, Plens, Turcs i Cavallets, Nans Vells, Nans nous, el Txambergo, la Guita Xica, les Corones de l’Àliga i maces són denominacions pròpies de la festa que descobreixen el seu significat a la mostra.Un conjunt de música tradicional interpreta un repertori centrat en aquestes festes tradicionals de Berga a la mateixa seu de l’exposició La Patum i altres patrimonis.

L’ESMUC, a través del departament de Música tradicional, i el Museu Etnològic de Barcelona organitzen un concert dedicat al repertori musical de les festes de la Patum de Berga, coincidint amb l’exposició La patum i altres patrimonis. El concert protagonitzat per un Conjunt de música tradicional serà dirigit per Marcel Casellas i Cati Planas, ambdós, professors de l’Escola. L’actuació tindrà lloc el proper dimarts 21 de juny a les 18h a la seu del Museu i l’entrada és gratuïta.

Amb el títol de Músiques i fantasies de Patum, els estudiants i professors de l’Escola Superior de Música de Catalunya oferiran un programa centrat en la banda sonora que acompanya les festes de la Patum, com ara Turcs i cavallets, el Ball de l’àliga, Nans vells i Nans nous, entre d’altres. A més, algunes de les peces que s’interpretaran tindran nous arranjaments de Marcel Caselles, Sergi Cuenca i J. B. Lambert, a més d’altres improvisacions i fantasies.

El fet que el conjunt de música tradicional estigués treballant aquest repertori i la coincidència temporal amb la celebració de l’exposició és la raó que ha motivat la celebració d’aquest concert i la col·laboració d’aquestes dues institucions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa