Tornaveu
Conveni entre l’Associació Catalana de Municipis i l’ENS

L’Associació Catalana de Municipis i l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català han signat un acord de col·laboració per tal de reforçar els canals de comunicació entre el teixit associatiu cultural i les administracions locals. L’objectiu principal serà evitar una interpretació i aplicació diversa d’aquelles lleis que afecten molt directament a la realització i exhibició d’esdeveniments de cultura popular.

Tal i com estableix el conveni, signat aquest matí pel president de l’ACM, Miquel Buch, i el president de l’ENS, Antoni Carné, es mantindran contactes periòdics entre representants d’ambdues associacions per valorar les lleis que impacten sobre les entitats culturals i establir una proposta conjunta de criteris per a la seva aplicació.

Aquest conveni pot esdevenir de gran utilitat per a l’aplicació de normatives controvertides com la Llei d’Espectacles i Activitats Recreatives que, entre d’altres, estableix l’obligatorietat de plans d’autoprotecció pels esdeveniments que se celebren a l’aire lliure, tals com festes de foc, bestiari festiu, cercaviles, etc.

El conveni també contempla aspectes que van des del tractament del patrimoni immobiliari, iniciatives per promoure un adequat ús de l’espai públic com a lloc de trobada festiva, l’establiment d’una borsa de recursos pedagògics amb les escoles, cursos de formació per a monitors culturals, entre d’altres.

Finalment, i amb l’objectiu de reforçar el diàleg entre la cultura popular i les administracions locals, l’ENS i l’ACM organitzaran properament unes jornades amb representants del teixit associatiu català i responsables de les administracions locals amb la finalitat d’estudiar aspectes coincidents i punts de trobada, així com cercar solucions davant problemàtiques concretes que afectin al sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa