Tornaveu
Contra la pluja, música. Crònica de la 34 Trobada de Bandes de Catalunya

Dissabte 3 d’octubre a l’Aldea es va viure la gran i esperada Trobada Nacional de bandes Catalunya, amb la participació d’unes 25 bandes.

Es podria començar l’article indicant que les bandes van omplir l’Aldea de música, que és el que estava preparat: que al llarg d’un passa-carrer les bandes d’arreu de Catalunya desfilessin amb els seus instruments i uniformes amb les seves composicions. Malauradament la pluja va jugar a la contra i això no va ser possible. Finalment la Trobada, organitzada per la Federació Catalana de Societats Musicals, amb la col·laboració de l’Associació Musical Verge dels Prats d’Aldea i l’Ajuntament de l’Aldea, es va traslladar al poliesportiu del poble.

La pluja no va deslluir l’acte, gràcies a una bona organització es va prendre la decisió de celebrar l’acte sota cobert. I això que la pluja no ho va posar fàcil, ja que era una aigua que parava i tornava, quatre gotes. Ara bé, els instruments són delicats i no poden exposar-se a l’aigua. La sensació va ser una mica agredolça; la mateixa que té l’estudiant que suspèn per dècimes i en algun moment li passa pel cap que ja hauria estat millor treure un tres sobre deu, (i passar-se les hores d’estudi gaudint d’altres plaers de la vida), en comptes d’un quatre i setanta-cinc dècimes després de mesos d’esforç. “Havíem previst quatre punts pel poble on de cadascun hi sortirien unes set bandes, finalment totes es trobarien a l’escenari que havíem preparat al darrere de l’Ajuntament, hauria estat molt espectacular, per això com que la pluja era irregular ens resistíem a seguir el pla B, malgrat tot, estem satisfets perquè vam optar per la millor opció i vam tenir capacitat de reacció, els músics ens han transmès les seves crítiques positives”, considera Assumpció Baixauli, presidenta de l’Associació Musical Verge dels Prats, que agraeix la tasca de tots els voluntaris del poble, que van saber adaptar-se al canvi.

Un cop al poliesportiu municipal, les bandes anaven succeint-se en un espai de la pista i oferien cadascuna una peça. “Ha estat una gran trobada i cal destacar que hi ha hagut dues novetats molt destacades: la presència de gairebé tots els alcaldes i presidents dels consells comarcals d’origen de les bandes que hi actuaven, i que la 34a Trobada ha tingut un caire internacional amb la participació de la Banda francesa de Ceret, de la Catalunya Nord”, comenta satisfet Josep Parés, president de la Federació Catalana de Societats Musicals, que remarca l’aposta per convidar bandes en les pròximes edicions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa