Tornaveu
Conèixer les obligacions fiscals

Quines són les obligacions associades a l’IRPF? Com s’ha de declarar l’IVA? Quins requisits exigeix la Llei de Transparència? Qui ha de fer declaració de l’Impost de Societats?. Són algunes de les preguntes que molt sovint es plantegen les entitats quan han de gestionar la seva comptabilitat quotidiana. El curs Jornada de fiscalitat. Obligacions de les entitats, organitzat el 17 de juny per la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, va servir per resoldre moltes incògnites a la quarantena d’assistents, membres de cinc federacions associades a l’ENS. que es van congregar a la sala d’assaig de la Banda Unió Musical de Tarragona.

Josep Parés, president de la FCSM, va donar la benvinguda als assistents emfatitzant la importància de complir rigorosament les obligacions comptables. Parés va destacar que la correcta gestió de la comptabilitat és essencial perquè les entitats puguin desenvolupar la seva activitat diària, i en conseqüència, convé estar molt amatents als canvis promoguts des de l’Administració.

A continuació, el director de l’empresa GestioFass Roger Santiago va explicar els principals requisits legals que ha de complir tota associació. Una ponència estructurada en dos blocs que va començar fent referència a la gestió dels tributs clàssics (Impost de Societats, IRPF, IAE, model 347), però que tampoc s’oblidà de fer esment a les noves obligacions de caràcter administratiu implementades recentment per les institucions.

En aquest sentit, Santiago va recordar tres canvis legislatius d’especial importància. L’entrada en vigor de la Llei de Transparència, que exigeix la publicació de les dades bàsiques de les entitats en les seves plataformes web; l’obligatorietat de totes les entitats de constituir-se com a grup d’interès si volen reunir-se amb representants públics; i la necessitat imperiosa de crear una signatura digital per certificar la documentació presentada a l’Administració. Aviat es prohibirà la possibilitat de presentar subvencions físicament, va alertar Santiago.

A l’acabament de la jornada, Josep Viana va considerar “vital” que les entitats compleixin rigorosament la legislació sobre Protecció de Dades. El president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català va avançar que la confederació cultural organitzaria pròximament una jornada formativa per explicar les principals mesures que tota associació ha d’aplicar.

El curs Jornada de fiscalitat ha estat possible gràcies a la col·laboració del Diputació de Barcelona i l’empresa GestioFass.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa