Tornaveu
Concert de cloenda de la visita del mestre veneçolà Jesús Pérez Perazzo a Tarragona

En aquest concert, sota la direcció dels mestres Òscar Miguel Losada, Ramon Reverté i el mestre convidat Jesús Ignacio Pérez Perazzo, es pogué gaudir de l’evolució de la banda de música des de principis del segle XX fins a l’actualitat.

Un repertori format per obres dos compositors rellevants al segle XIX i principis del XX com són Berlioz i Holst que tenen el nexe comú d’haver estat dels primers compositors que van veure en la banda de música un conjunt orquestral de qualitat i van escriure música expressament per a aquesta formació. D’altra banda, de la mà del compositor holandès Johan de Meij, s’escoltà la música que s’està composant actualment per a banda de música la qual, arreu del món, ha adquirit una gran rellevància dins l’àmbit de la música simfònica.

Perazzo va impartir, el passat dilluns 29 d’abril a l’Antiga Audiència, la conferència “El Sistema, un altre món és possible”, una reflexió sobre el projecte pedagògic veneçolà d’El Sistema, una obra social de l’estat veneçolà fundat pel Mestre José Antonio Abreu al 1975 per a la sistematització de la instrucció i la pràctica col·lectiva de la música a través de l’orquestra simfònica i el cor com instruments d’organització social i desenvolupament comunitari. El Sistema està regit per la Fundació Musical Simon Bolívar i l’any 2008 va rebre el Premi Príncep d’Astúries de les Arts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa