Des de Llívia fins a Sant Carles de la Ràpita, i des de Barcelona fins a Bellpuig, durant onze dies s’han aplegat més de 80.000 espectadors a l’entorn de les Jornades. Al llarg de les 37 edicions de les JIF, hi han participat 200 grups d’un total de seixanta-cinc països i set comunitats autònomes.
Els marcs escollits per a les diferents actuacions han estat molt diversos: des de places públiques, a pavellons municipals, passant per teatres, casals, etc. Els grups han actuat per diverses poblacions catalanes, en un ventall amplíssim que s’ha anat engrandint amb el temps, ja que aquelles tretze poblacions, del primer any de les JIF-Catalunya 1979, ara ronden la quarantena.
L’any 1972, a Barcelona, i en el si de l’Esbart Lluís Millet, es constituïa un moviment de divulgació folklòrica amb el nom de Jornades Internacionals Folklòriques (JIF), que treballava sota el lema de «Les danses dels pobles per al nostre poble», i aquest eslògan continua vigent en la ideologia d’ADIFOLK.
Grups participants a l’edició actual: companyia estatal Lezkinga (Daguestan), ballet cultural Rapanui Tumu Henua (Illa de Pasqua, Xile), conjunt artístic Aourindé (Níger), companyia folklòrica Sinaloense (Mèxic) i conjunt de cant i dansa Ziemia Myslenicka (Polònia). Aquests grups actuen en diversos dies a Pineda de Mar, Sabadell, Calella, Rajadell, Taradell, l’Hospitalet de Llobregat, Ordino (Andorra), Sant Pere de Ribes, les Borges Blanques, la Llagosta, Bellpuig, Granollers, Malgrat de Mar, Pineda, Llorenç del Penedès i Molins de Rei.
Per a més informació i conèixer-ne tota la programació: www.adifolk.cat i [email protected]