Tornaveu
Carles Capdevila: “Els voluntaris són la Catalunya amateur, la que mai falla”

El passat 9 de novembre, més de 45.000 voluntaris i voluntàries van fer possible que el procés participatiu fos un èxit logístic i democràtic. Els vuit observadors internacionals, encapçalats per un diputat britànic unionista, van certificar que s’havia fet joc net en tots els sentits. És evident que el suport institucional i la feina de moltíssimes entitats de la societat civil van permetre que la ciutadania sortís a votar sense por, però cal valorar que els voluntaris van fer una feina excepcional. El director del diari ARA, Carles Capdevila, dedica el seu article de balanç del 9-N a aquestes 45.000 persones, que van gestionar “un bany de civisme”. Els voluntaris, “amb un somriure educadíssim que de tant en tant desdibuixava per donar pas a l’emoció”, eren conscients que allò que feien no era inútil, “sinó una lliçó global de democràcia”, relata Capdevila.

“Alguns dels que vaig anar trobant els reconeixia. De l’Ampa, l’esplai, la coral o l’associació de veïns. Els que s’arremanguen, els que van a les reunions i acaben llepant, perquè els cau un càrrec no remunerat que accepten amb un entusiasme infatigable. Cadascú al seu poble és responsable de les coses que funcionen, són la Catalunya amateur, la que mai falla”, així retrata el director de l’ARA un col·lectiu que ara és acusat de dividir el país, quan justament són “els que mantenen cohesionat el país des de baix, defensant l’escola pública, la sanitat per a tothom, els desnonats, les festes populars, uns esplais que integren els immigrants, els castells. I ara el dret elemental a votar”.

En aquest sentit, Capdevila denuncia que es ridiculitzi aquest col·lectiu i que l’Estat espanyol aboqui sobre ells totes les armes de les clavegueres per fer guerra bruta. “Van de cara, trepitgen fort, no tenen res a amagar, defensen l’escala de veïns, el barri, la ciutat, el país, el món. Me’ls estimo molt, els admiro i sé que gràcies a una gent tan excepcional acabarem sent un país normal”, assegura Capdevila.

Podeu consultar tot l’article clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa