Tornaveu
Canal 9 i TVE-Catalunya contra la llengua

La Generalitat valenciana ha anunciat que enguany retallarà dràsticament el pressupost de doblatge al valencià. Dels cinc milions pressupostats l’any passat encara no ha pagat res. Aquest fet posa a la corda fluixa els estudis de doblatge que hi ha a València, porten més d’un any sense cobrar res de l’administració autonòmica en mans del Partit Popular, un d’aquests estudis ja s’ha vist obligat a tancar i d’altres ja han iniciat expedients d’ocupació. Es tem que passat l’estiu es podrien quedar sense feina uns 500 treballadors de doblatge que treballen bàsicament per a Canal 9.

TVE-Catalunya ha comunicat que vol prescindir del darrer corrector en la nostra llengua, els altres que hi havia ja fa temps que els han col·locat a fer altres feines. Segons la direcció de Madrid, un corrector de català a la nova Corporación impulsada per Zapatero no hi té cabuda, potser és que això amaga la intenció d’acabar amb les poques emissions que queden de l’enyorat Circuit Català de TV2. Potser caldria recordar a la directora de Sant Cugat, Montse Abbad i Sort, que un antecessor seu, Pere Felis i Daudí, l’any 1987 va dimitir en ser-li tombat des de Madrid els seu projecte de fer de TV2 un canal totalment en català. Des de la transició mai TVE-Catalunya havia dedicat tan poc temps a la nostra llengua.

Podem arribar a la conclusió que, quan es tracta de retallar pressupostos, la nostra llengua és la primera que rep. En aquest tema gairebé sempre es posen d’acord els del PP i del PSOE.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antoni Torrent i Marquès. a juliol 21, 2010 | 15:52
    Antoni Torrent i Marquès. juliol 21, 2010 | 15:52
    Com deien els llatins: "Alia jacte est" (La suerte esta echada). S'ha tensat tant la corda que al final s'ha trenca. Adéu Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa