Els actes centrals van tenir lloc diumenge amb la concentració i l’acreditació de les entitats participants i una cercavila des del Pavelló Municipal d’Esports fins a l’Escola Municipal de Música on es va fer l’acte de benvinguda, amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president de la Federació Catalana de pessebristes, Josep Maria Porta.

“Els pessebres formen part del més entranyable de la memòria i de la cultura personal. Aquests són veritables joies d’art. Tenen un valor importantíssim com a senyal d’identitat, perquè representen el respecte i l’estima per la nostra tradició i conformen un element de suport a la nostra identitat”, va dir Mascarell.

Després de la missa, oficiada pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses, el següent punt de trobada va ser la plaça de la Vila, que va acollir actuacions de la Colla del Ball de Gitanes de Parets, la Colla de Gegants, Bestiari i Grallers de Parets i l’Associació per la Difusió de la Cultura Romanesa. La diada va concloure amb un dinar de germanor, al Pavelló Municipal d’Esports i un espectacular fi de festa.

Durant la matinal es van poder visitar tres diferents exposicions: la del Pessebre monumental sota la plaça de la Vila, la mostra de diorames a Can Càlio, i la mostra d’un conjunt de maquetes d’edificis locals elaborats per Jaume Gorina, una presentació de calvaris i treballs manuals elaborats per Carme Farré i fotografies dels 25 anys de l’entitat paretana.

La trobada pessebrista es va iniciar el dissabte al vespre amb un concert de cançó catalana i cant de les figures del pessebre i nadales, a l’església de Sant Esteve.

Més informació clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa