Tornaveu
Barcelona acull la 10a edició de la Jornada de Cultura Local, Recercat.

El cap de setmana del 10 i 11 de maig Barcelona acollirà la X edició del RECERCAT, Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana i l’Ajuntament de Barcelona amb el suport dels Grups de Recerca Local de la ciutat.
Aquestes jornades són un lloc de trobada i d’intercanvi dels centres d’estudis d’arreu dels territoris de parla catalana i un aparador de les activitats i projectes que entorn a la recerca local i comarcal porten a terme.

El gruix de l’activitat d’aquesta desena edició tindrà com a marc l’espai Arts Santa Mònica a la Rambla, on s’oferiran exposicions, tallers infantils, visites culturals, debats i una fira on més d’un centenar d’entitats vingudes d’arreu exposaran els seus treballs sobre la recerca i la cultura local i comarcal.

Enguany, entre tots els assistents al Recercat, se sortejaran dos paquets turístics per assistir a la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum que tindrà lloc del 30 de maig a l’1 de juny a Mora d’Ebre. Aquest paquet consisteix en l’allotjament la nit del dissabte en una habitació doble amb esmorzar i entrades per a dues persones a l’espectacle fluvial del dissabte al matí i a l’espectacle entorn a l’obra Victus dissabte a la nit.

Enguany com a preàmbul a les jornades Recercat s’han programat del 4 al 9 de maig un seguit de rutes, conferències, espectacles literaris, presentacions… en diferents barris de la ciutat de Barcelona en col·laboració amb els Grups de Recerca Local de la Ciutat Comtal. L’acte central però continua sent el lliurament dels Premis Recercat que reconeixen la tasca feta pels centres i instituts d’estudi i la trajectòria d’un dels seus col·laboradors. El lliurament serà divendres la nit al Palau de la Generalitat i estarà presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell. L’acte estarà conduït per l’actor i doblador Jaume Comas i es clourà amb el recital “Desideri en el record. Any Desideri Lombarte”.

Totes les activitats previstes al Recercat són obertes a tothom de manera gratuïta, excepte els Premis que necessiten invitació.

Recordeu que, si no podeu assistir al Recercat, podeu seguir en directe via streaming els debats i presentacions que es realitzaran el dissabte i el diumenge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa