Durant tot el dia, es van presentar diverses experiències relacionades amb les dificultats d’aprenentatge i les malalties mentals. La violoncel·lista internacional, Deborah Brown, va explicar el seu treball vocal amb nens amb autisme i la Fundació Psico-Art va mostrar el seu projecte de dansa amb persones amb Sindrome de Down.
Així mateix, l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat, l’Escola de Música Musicant, l’Associació Catalana de Dislèxia i la Federació Catalana d’Autisme i Asperger, entre d’altres, també van presentar les seves iniciatives relacionades amb el cant coral i van formar els assistents en els diferents col·lectius que representen.
A més dels casos d’èxit, la jornada va incloure taules rodones sobre la garantia del dret a cantar, l’expressió artística i el dret a la inclusió; i una valoració dels quatre anys de Cors amb Cor, un projecte per afavorir la integració social de persones amb discapacitat a través del cant coral.
Al llarg de tot el dia es van fer demostracions de corals i de grups artístics. Els assistents també van poder gaudir d’un assaig obert i el posterior concert de la Coral L’Avancet, la mostra de dansa de la Fundació Psico-Art i el concert de clausura dels Cracs d’Andi, un grup de Sabadell integrat per persones amb Síndrome de Down.
La Conferència sobre Cant Coral i Inclusió pretén donar visibilitat a la tasca que entitats de Catalunya fan per promoure el dret a cantar i la inclusió social a través del cant coral. En edicions anteriors, es van abordar altres col·lectius en risc d’exclusió social: invidents (2010), immigrants (2011) i intergeneracionalitat i envelliment actiu (2012).