Tornaveu
Arrenca el Comitè Intergovernamental per la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial a ritme de reggae

Tres punts bàsics d’organització: Kingston (Jamaica aquest any havia d’acollir la Convenció), París (seu de la Unesco) i una tercera plataforma amb l’òrgan d’avaluació de les candidatures a la Llista del Patrimoni Cultural Immaterial.

El fet que els participants estiguin per tot el globus terrestre donava una nova dificultat: uns s’aixequen quan d’altres ja van a dormir i uns tercers encara estan dinant. Fixar un horari de trobada ha hagut de ser una decisió difícil per a la Secretaria de la UNESCO aquest any.

Les reunions tindran lloc al llarg dels sis dies d’aquesta setmana de 2/4 de 2 a 2/4 de 5, amb un horari molt més reduït que en les convocatòries anteriors. Això demana una agilitat molt gran en el tractament dels punts de l’ordre del dia que ha estat explicat tot just a l’inici de la sessió d’avui.

Després de l’aprovació de l’ordre del dia i de les actes resumides del 14 Comitè, l’informe del Fòrum d’ONG, que per primera vegada es constituïa en un punt de l’ordre, del dia ha aixecat la intervenció de tretze països que han valorat positivament el treball realitzat per les organitzacions no governamentals acreditades des del 2009-2010, data en què van ser reconegudes les primeres.

Els països que han intervingut han donat el seu suport que es mantingui un punt de l’ordre del dia en les properes convocatòries perquè el Fòrum tingui veu. També han reconegut el paper d’aquestes organitzacions en la preservació i divulgació del patrimoni cultural immaterial, especialment en zones d’urgència puntualitzaven Síria i Palestina.

Demà s’iniciarà la consideració dels elements inscrits o a inscriure a les llistes representatives que, ha advertit la presidenta de la Convenció, l’Excma. Olivia Grange, ministra de Cultura de Jamaica, donarà quatre dies de feina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa