Tornaveu
Amb la primavera, arriba el Dia Mundial de la Poesia

Amb la primavera, arriba també el Dia Mundial de la Poesia. Des de la Institució de les Lletres Catalanes, amb el suport i la col·laboració d’un seguit d’institucions, impulsen la celebració i organització d’un seguit d’actes. Alguns han tingut lloc els dies anterior i d’altres se celebren el 21 de març, Dia Mundial de la Poesia.

L’acte central tindrà lloc el 21 a les 18:00 hores als Jardins del Palau Robert, a Barcelona. Es farà una lectura de poemes en català a càrrec de Marta Pessarrodona i en d’altres llengües a càrrec dels traductors del poema “Poesia: una visió personal”. Els poemes estaran acompanyats de musica a càrrec dels músics i poetes tàrtars Lilia Khabibullina i Yuri Michailichenko.

El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona organitza diverses activitats amb l’alumnat a diferents districtes de la ciutat. Al mateix temps, però, proposa una lectura pública de poemes en diverses llengües, que es realitzarà en diferents horaris (11:30, 13:00, 18:00, 19:00 i 20:00) a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura (C/ Avinyó, 52).

Internet s’omple de poesia

Aquesta diada també ha trobat ressò a la xarxa i durant el dia d’avui la poesia estarà molt present a Twitter (amb el hashtag #dmpoesia) i Facebook.

L’eix central dela celebració ha estat el bloc diamundialpoesia.wordpress.com, que recull tota la informació relacionada amb la diada i posa a l’abast de tothom els arxius dels anys anteriors. El Consorci per a la Normalització s’hi ha afegit amb un bloc d’aportacions i experiències poètiques de persones vinculades al Consorci: Emociona’t amb la poesia.

Fa uns dies, el 17 de març, es va celebrar el Dia de la Poesia Catalana a Internet, una causa promoguda des de la revista electrònica Lletra, que edita la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Per a aquell dia, es van fer servir les etiquetes #jollegeixo i #piulempoesia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa