Tornaveu
Actes del 70è Aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys, els dies 15 i 17 d’octubre.

Diumenge dia 17 d’octubre es féu una jornada matinal al castell de Montjuïc amb el títol «Montjuïc canta a Companys». Aquest acte comptà amb la participació de corals de la Federació Catalana d’Entitats Corals, del Moviment Coral Català i la presència especial de l’Orfeó Català. Hi participaren vint-i-cinc corals d’arreu del país. D’onze a dotze del migdia, a cinc llocs del castell, diverses corals van fer cantades. A tres quarts d’una es concentrà el públic i les corals al Fossat de Santa Eulàlia, on va ser afusellat. Aquí es va fer l’acte central amb un parlament de presentació de l’acte commemoratiu i la interpretació per les corals, dirigides pel director de l’Orfeó Català Josep Vila, d’El cant de la senyera. La interpretació es va fer mentre s’hissava una gran senyera que es reposà al castell. La senyera havia esta posada el 1936 pel president Companys, quan aquest va lliurar el castell a la ciutadania. Va ser retirada pel franquisme i ara es volgué restituir en homenatge permanent al nostre president. En acabar, s’interpretà el cant Els segadors. Tanmateix, els organitzadors consideren que l’Ajuntament de Barcelona no ha donat el tracte que mereixia aquesta rebuda, en tenir-la per indigna.

Aquest acte ha estat organitzat per la Comisió de la Dignitat. Per a més informació, cal adreçar-se a: [email protected], telèfons mòbils 625370661 o 665727329.

Així mateix, l’acte comptà amb el suport i la col·laboració de: Memorial Democràtic, Ajuntament de Barcelona, Moviment Coral Català, Federació Catalana d’Entitats Corals, Orfeó Català, Vilaweb, Avui i El Punt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa