Tornaveu
28è edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs

És un festival basat en la competició i exhibició de música coral mixta, veus iguals femenines, cors infantils i danses populars. Grups corals i de danses d’arreu del món s’inscriuen en les diferents categories per a participar en cinc competicions diferents. Hi participaran grups de 23 països disposats a complir les normes establertes i a viure l’esperit del Festival. Els grups hauran d’assolir el nivell artístic i formatiu exigit.
Es preveu que tots els participants de fora de Catalunya convisquin, tant com sigui possible, amb la gent del poble, hostatjant-se en llurs cases i participant de llurs activitats i estil de viure. Un gran nombre de famílies de Cantonigròs i de les comarques d’Osona, de la Garrotxa, de la Selva i del Bages, els obren les portes i els hi donen acollida.
Cantonigròs és un poble fundat l’any 1565, i es troba situat damunt d’una carena de muntanyes de 1.000 metres d’alçada, a la comarca d’Osona (la capital és la ciutat de Vic). Cantonigròs està a 100 km. de Barcelona (al sud), tants com fins a la frontera francesa (al nord).
La música i la dansa potser són el mitjà de comunicació que més commou l’ànima dels pobles. Per això s’ha emprat aquest mitjà per aconseguir conèixer i deixar-se penetrar per diverses cultures, que tenen una història, diferent a la nostra. Només una art com la música pot arribar a fer una realitat: l’enfortiment dels llaços d’amistat entre tots els països de la Terra, l’esperança de pau i convivència de totes les nacions.
El Festival és una associació privada legalment constituïda, en la qual tots els qui hi col·laboren ho fan de forma totalment desinteressada. Disposen d’una oficina permanent amb seus a Barcelona i Cantonigròs, que treballa tot l’any per a l’organització de cada edició. A més, durant els dies del certamen, més de 400 voluntaris es lliuren al servei de l’organització, així com unes 800 famílies d’una trentena de pobles.
L’Associació Festival Internacional de Música de Cantonigròs va iniciar les seves activitats l’any 1983, i l‘ha anat organitzant anualment sense cap interrupció. L’any 1996, la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi, per la seva contribució al foment de l’intercanvi cultural amb països d’arreu del món i per la projecció internacional de Catalunya i de la seva música.

Per a més informació:
Oficina principal FIMC: València 435, 1r 1a, E-08013 BARCELONA, Telèfon: 93 232 64 44 Fax: 93 246 36 03
Oficina FIMC de Cantonigròs: Major 35, 2n 2a, E-08569 CANTONIGRÒS (Barcelona) Telèfon/Fax: 93 852 50 13
http://www.fimc.es/inici.htm

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa