Tornaveu
23è Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de grups folklòrics

Any rere any un tastet de la cultura popular i tradicional catalana, encapçalada per la dansa més emblemàtica, la sardana, viatja fora del país. Durant tres dies, una explosió de música, foc, castells, gegants, capgrossos, bestiari, diables i danses omplirà la Rynek Glowny, la plaça medieval més gran d’Europa.

No és tan sols una mostra de cada disciplina, sinó que pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per a convertir els actes en espectacles de carrer. La clau de tot plegat és: sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució.

Cal destacar la col·laboració de les autoritats poloneses a través del consolat de Polònia a Barcelona, l’oficina de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Cracòvia i l’oficina de Festivals de Cracòvia.

Cracòvia és la segona ciutat més important de Polònia, amb prop de 800.000 habitants, situada a la riba del riu Vístula, ha estat un centre científic, cultural i artístic del país. Fins i tot en el passat va ser la capital nacional, i a causa de la seva història mil·lenària molts encara la consideren el cor de Polònia. El centre històric, amb una arquitectura molt rica en mostres renaixentistes, barroques i gòtiques, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1978.

Adifolk «Associació per la Difusió del Folklore», amb el suport de la Generalitat, va crear el 1988 l’Aplec Internacional de la Sardana, que més tard va afegir al seu programa la Mostra de Grups Folklòrics, amb l’objectiu de donar a conèixer a tot Europa la realitat i la varietat de la cultura popular catalana en ciutats que tenen afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya.

Les ciutats que ja han albergat l’Aplec són: Amsterdam, París, Brussel·les, Florència, Marsella, Hannover, Ceret, Lisboa, l’Alguer, Lausana, Tallinn i Luxemburg l’escenari de l’any passat, entre d’altres.

Amb l’Aplec Adifolk vol arribar al major nombre de persones i aconseguir que aquest esforç més que considerable, que fan els grups catalans de cultura popular i tradicional que anualment es mobilitzen, sigui el més fructífer possible.

Podeu consultar tota la programació i relació de grups participants a: www.adifolk.cat

Més informació: Josep Roig d’Adifolk, Tèl. 600 507 198 i +34 933 025 017 [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa