Es tracta d’una de les convocatòries de guardons a l’associacionisme català amb més prestigi, i és prevista l’assistència d’unes 250 persones entre autoritats polítiques, personalitats del món cultural català i totes les entitats associades a la federació. Durant l’acte es donaran a conèixer les candidatures guanyadores per a cadascuna de les categories obertes a concurs.

També s’hi donarà a conèixer la candidatura guanyadora de la 3era edició del concurs “Jove proposa. Fes teu l’Ateneu”, convocat per la FAC amb l’objectiu de fomentar la participació de joves d’entre 16 i 30 anys als centres culturals, casals i ateneus que formen part de la Federació.

Així mateix, la FAC vol homenatjar, amb un reconeixement especial, a tres entitats que enguany celebren el seu centenari: El Centre Moral del Poble Nou; l’Orfeó Martinenc i el Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà.

Les categories (amb un primer premi amb guardó i dotació econòmica de 1.500 €; i un segon premi amb guardó i dotació econòmica de 750 €) obertes són les següents:

• Premi als mitjans de comunicació d’associacions culturals.
• Premi a la creativitat en arts escèniques.
• Premi a la creativitat en música.
• Premi a la creativitat en cultura popular i tradicional.
• Premi a la innovació.
• Premi a l’activitat sociocultural

Els Premis Ateneus són els guardons que la Federació d’Ateneus de Catalunya convoca anualment, des de l’any 1989, amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Els guardons s’adrecen a totes les entitats sense ànim de lucre que presentin propostes de projectes de qualitat en alguna de les categories proposades. L’entitat premiada rep un reconeixement i una contraprestació econòmica que promou la continuïtat i/o innovació en els seus projectes.

El jurat dels Premis està format per persones externes a la Federació, amb una reconeguda trajectòria en els àmbits associatiu i cultural. L’integren Toni Albà, actor; Pep Montes, director del CONCA i Amàlia Bosch, escriptora.

El llistat de candidatures finalistes es podrà consultar a la secció de www.ateneus.cat dedicada als Premis Ateneus, a partir del 13 de desembre. Durant el matí del dia de l’acte farem arribar a tots els mitjans una nota de premsa embargada amb el llistat de candidatures guanyadores per a cada categoria.

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) aplega 150 associacions culturals repartides per tot el territori català que, al seu torn, agrupen més de 94.000 persones associades en total. La FAC treballa des del 1983 per fomentar la proposta cultural i associativa de societats culturals, casals, centres, agrupacions culturals i ateneus, un teixit associatiu estès pel territori amb un model propi, que realitza una tasca molt important de dinamització comunitària i de clara vocació pública.

Més informació:
Podeu consultar les bases ,les candidatures i guanyadors d’anys anteriors a www.ateneus.cat.
Federació Ateneus Tel. 93 268 81 30 [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa