Tornaveu
1a crònica ICH: Acte de benvinguda de la 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades

Crònica del 1er dia del Fòrum dONG acreditades per la UNESCO

La 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades per la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial ha arrencat aquesta tarda al municipi de Santa Susanna amb el discurs de benvinguda a càrrec del president de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, Josep Viana, acompanyat per l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier.

La conferència, organitzada i impulsada per l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, amb el suport i col·laboració del Fòrum Internacional d’ONG, amb seu a París, té l’objectiu de ser un punt de trobada de les ONG que la UNESCO acredita, ja que compleixen una sèrie de requisits que estableix la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial Cultural per poder assessorar els òrgans que la gestionen. A més, la trobada aglutina diverses federacions de cultura popular catalana com ara geganters, falcons, esbarts, corals, bandes de música, teatre, entre d’altres.

Fins al dia 12 de juny s’han programat diverses taules de treball i conferències que permetran a les ONG compartir experiències, que es combinaran amb diverses excursions que es duran a terme amb els membres de les ONG. Per anar obrint boca, la Colla Gegantera Santa Susanna ha exposat la seva família de gegants a l’entrada de l’hotel Mercury, seu de la conferència. Així doncs, algunes de les sortides previstes són la participació en la Patum de Berga (festa inscrita a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat) o la visita a Arbúcies per conèixer l’inventari de les reserves de la biosfera del Montseny.

Amb la complicitat i l’interès de les ONG acreditades internacionals i la col·laboració de diverses entitats, federacions i agrupaments de la cultura popular catalana ha començat la conferència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa