Tornaveu
10a Mostra Nacional de Teatre Amateur a Pineda de Mar

Enguany hi han estat programats més de 40 espectacles, i es comptà amb la participació de 600 actors, actrius i tècnics amateurs, incloent-n’hi de la regió de Midi-Pyrénées en el marc del conveni anomenat Intercanvi culturals a través del teatre amateur a ambdós costats dels Pirineus, que signaran la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i l’Union Régionale FNCTA de Midi-Pyrénées durant l’acte central.

L’acte central fou diumenge 29, a les 11:15h al Centre Cultural i Recreatiu, presidit per l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, la regidora de Cultura, Sònia Moraleda, el president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre, Josep Rafecas, i el president del Centre Cultural i Recreatiu, Quim Gibert. A l’acte central es reconeixé l’ajut i el suport que ofereix Ever Blanchet, fundador de Versus Teatre, cap el món amateur. Blanchet ha realitzat treballs de dramatúrgia i direcció escènica per a diferents companyies de teatre, amb Josep M. Flotats, Sílvia Munt, Florinda Chico i Teatre de la Nau, entre d’altres.

Els organitzadors han calculat que durant aquest quatre dies unes 700 persones han pernoctat als hotels del municipi i prop de 5.000 espectadors seguiren la Mostra. Unes xifres que consoliden aquesta cita com un dels punts de trobada anual dels amants del teatre amateur.

Durant quatre dies Pineda de Mar es transformà en un escenari teatral. Sis espais acolliren tot tipus de representacions. La programació destacà per la gran varietat d’estils, autors clàssics, autors contemporanis i creacions pròpies. A Pineda es representaren tot tipus de disciplines: teatre de carrer, infantil, musical, de gran i petit format i poesia, entre d’altres.

Més informació a la pàgina web de l’esdeveniment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa