Tornaveu
La Colla Vella Xiquets de Valls guanya el Concurs de Tarragona

Divuit anys més tard d’haver assolit el darrer campionat, la Vella de Valls ha aconseguit guanyar el concurs gràcies a una magnífica participació. Els de la camisa rosada han aconseguit descarregar amb relatiu aplom dos castells nets de gran dificultat (el 2d8 i el 4d9) i han difuminat qualsevol ombra de dubte després d’haver carregat –no sense molts esforços—el 3d10 amb folre i manilles.

Els segons classificats han estat els Castellers de Vilafranca, guanyadors de les darreres vuit edicions de la cita tarragonina. Els verds han acusat els múltiples lesionats que han tingut aquesta temporada. Han començat l’actuació descarregant el 3d10 amb folre i manilles, han aconseguit carregar el 2 de 8 net, han fet figa en l’intent d’assolir el 4d10, i han tancat la seva participació descarregant sòbriament el 2de9 amb folre i manilles.

Completant el podi, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha demostrat perquè pot ser considerada una de les colles més potents i regulars del país. Els morats han aconseguit descarregar el 5d9 amb folre, carregar in extremis el 3d10 amb folre i manilles, i segellar la seva participar descarregant una construcció que dominen completament: el 9 de 8 net. És la tercera edició consecutiva del concurs que els tarragonins aconsegueixen figurar entre els llocs d’honor.

Entre la resta de colles participants, destacar la quarta posició dels Capgrossos de Mataró (3d9 amb folre, 2d9 amb folre i manilles, i 5d9 amb folre), que els ha permès igualar la seva millor classificació històrica. En el revers negatiu, la Colla Joves Xiquets de Valls ha quedat molt lluny de les expectatives que s’havia marcat. Tot i ser una de les aspirants a endur-se el triomf, les seves aspiracions s’han vist frustrades en no poder descarregar el 2de8 net a la ronda inicial.

Amb el canvi del sistema de puntuació, l’organització del Concurs de Castells desitjava augmentar el percentatge de castells descarregats. Tot i que moltes construccions han fet llenya, la nova taula de valoració ha privilegiat aquelles colles més segures. Exemple paradigmàtic d’aquesta nova filosofia són la Colla Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada, guanyadors del concurs realitzat dissabte 6 amb una actuació idèntica (2d8 amb folre, 3 d9 amb folre i 5d8 net), i que han quedat classificats en la vuitena posició absoluta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa