Notícia

Nou sistema de puntuació en el Concurs de Castells de Tarragona

El 2 de 8 i el 4 de 9 nets, més ben puntuats que els castells de 10 amb folre i manilles

Castells i Falcons
Actuació conjunta en el Concurs de Castells de Tarragona
Actuació conjunta en el Concurs de Castells de Tarragona

És la gran cita del calendari casteller. L’actuació que han preparat les colles capdavanteres durant tota la temporada. Diumenge 7 d’octubre, a la Tarraco Arena Plaça es resoldrà la gran incògnita del XXVII Concurs de Castells de Tarragona: qui serà la colla guanyadora? Els castellers de Vilafranca revalidar el triomf que han assolit en les vuit darreres edicions, des d’un llunyà 2002, o bé una altra colla prendrà el relleu dels verds com a campiona del certamen?

L’agost de 2017, la Comissió assessora del Concurs va anunciar un canvi en el sistema de puntuació. La nova taula classificatòria està pensada per garantir una major seguretat en les construccions, donant més valor als castells descarregats. D’altra banda, la comissió ha decidit adjudicar més punts a l’assoliment dels castells nets. Així, com a novetat destacada d’aquesta edició, el 4d9 i el 2d8 sense folre seran més ben recompensats que les construccions de deu pisos amb folre i manilles.

Tot i que la Colla Vella Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca es presenten com les favorites del concurs, el nou sistema de puntuació deixa oberta les opcions a altres formacions. Destacar, en aquest sentit, el gran domini que la Colla Joves Xiquets de Valls ha demostrat sobre l’esmentat 2 de 8, o bé la presumible voluntat de la Colla Joves Xiquets de Tarragona a portar el 9 de 9 amb folre a plaça. Juntament amb el 4 de 10 sense manilles i el 2 de 10 amb folre manilles i puntuals –construccions que, excepte sorpresa majúscula, no entren en les previsions de cap colla—, aquesta és una de les tres construccions inèdites que s’inclouen en el sistema de puntuació.

Les colles participants en el XXVII Concurs de Tarragona seran, per ordre del rànquing classificatori establert entre l’1 de setembre de 2017 i el 31 d’agost de 2018, les següents: Colla Vella Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Xiquets de Tarragona, Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Marrecs de Salt, Castellers de la Vila de Gràcia i Castellers de Sant Cugat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article