Tornaveu
Exposició sobre Matilde Almendros, la dona que va trencar esquemes socials

En ocasió del centenari del seu naixement, l’exposició itinerant Maria Matilde Almendros: una veu i dues passions, posa en valor l’extensa carrera d’una dona valenta com a actriu, locutora i promotora escènica i el paper destacat que va tenir en el món de la comunicació, en un moment en què el món de la ràdio i el teatre, així com en la promoció de la cultura catalana en el context de la dictadura franquista, on el paper de les dones quedava relegat sobretot a l’àmbit de la llar.

La mostra, comissionada per Elvira Altés i produïda per l’Institut Català de les Dones amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, és itinerant i es podrà visitar fins el 5 de gener a la Casa de la Sardana de Barcelona de forma gratuïta.

Trencant barreres socials i professionals

La figura de Maria Matilde Almendros ressalta en una època en que l’èxit professional era gairebé impossible d’assolir per a una dona. Però la seva passió pel teatre i la ràdio la van portar a ser un referent del moment i a tenir una influència que perdura a dia d’avui. El seu talent per a la interpretació, la tonalitat de la seva veu i una dicció impecable la van portar a l’èxit tan als escenaris com a la ràdio.

Maria Matilde Almendros ha interpretat, adaptat, dirigit i produït obres de teatre des d’una companyia pròpia, convertint-se en una artista polifacètica que treballava en diversos àmbits de la comunicació i la cultura. A la ràdio va aconseguir dirigir i presentar els seus propis programes amb èxit d’audiència i reconeixement professional.

La mostra posa en valor la feina que va fer Maria Matilde Almendros, tant professional com socialment, per trencar unes barreres que encara avui no han caigut del tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa